26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Terra Santa’nın Tahliyesine Yürütmeyi Durdurma Kararı Verildi

(İSTANBUL) – İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi tarafından Terra Santa’nın tahliyesine yürütmeyi durdurma kararı verildi. Mahkeme, Beyoğlu Belediyesi’nin Terra Santa Manastırı’nı tahliye etme kararına karşı itirazını kabul etti. Böylece mahkeme, cuma günü saat 08:30’a kadar uygulamaya konulması planlanan tahliye işlemini durdurdu. Öte yandan, mahkeme, davalı idareye savunma yapması için 30 gün süre tanıdı.

Belediye’den Terra Santa’nın Tahliyesine İtiraz

12 Aralık 2022’de Terra Santa Manastırı, Beyoğlu Belediyesi’ne 10 yıllığına tahsis edildi. Ancak, Beyoğlu Kaymakamlığı 24 Eylül 2024’te gönderdiği tebligatla belediyeye ait birimlerin 27 Eylül 2024 Cuma gününe kadar manastırdan çıkmasını istedi. Bu gelişmenin ardından, Beyoğlu Belediyesi kararı hukuksuz buldu ve yargıya taşıdı. Bununla beraber, İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi, belediyenin itirazını yerinde buldu ve tahliye işlemini durdurdu.

Tepkiler Devam Ediyor

Özellikle CHP’li isimler tahliye kararını eleştirdi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de dahil olmak üzere birçok CHP’li yönetici bu duruma tepki gösterdi.

Ne Olmuştu?

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde AKP’den CHP’ye geçen Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilen birçok bina için 15 Eylül’de tahliye kararı çıktı. Valilik, Beyoğlu Belediyesi’nin de Kasımpaşa Valiliği ile kullandığı binadan tahliye etmişti. Ardından, bugün de Terra Santa Manastırı için tahliye kararı çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Terra Santa Manastırı’na ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. Bakanlık, tarihi binanın 12 Aralık 2022’de yalnızca sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler ve gençlik merkezi olarak kullanılması şartıyla 10 yıllığına Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildiğini söyledi. Ancak tahsis amacına uygun olarak kullanılmadığı tespit edildiği için anlaşmanın sonlandırıldığı duyurdu. Özgür Çelik, İnan Güney ve beraberindekiler, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün tahliye kararına tepki gösterdi. Çelik, ilçedeki hizmetlerin engellenmeye çalışıldığını söyledi. Başkan Güney ile dayanışma göstermek için parti yetkilileriyle Terra Santa’ya geldiklerini söyleyen Çelik, şöyle konuştu:

“Burayı günde binlerce genç ziyaret ediyor, buranın kafesinde oturuyor, vakit geçiriyor. Burada birtakım sanatsal, kültürel etkinlikler, film gösterimleri oluyor. 31 Mart’tan bu yana da konserler yapılıyor. Şimdi buraya bir tahliye kararı getirerek Beyoğlu halkını cezalandırıyorsunuz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER