17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

39 İlçe Başkanı “Ahmak Davası” Hakkında Deklarasyon Yayımladı

(İSTANBUL) – İstanbul’da 39 CHP ilçe başkanı, Ekrem İmamoğlu’na açılan “Ahmak Davası” hakkında deklarasyon yayımladı. Başkanlar, bu davanın bir yargı tehdidi olarak kullanıldığını belirtti. Deklarasyonda, hiçbir tehdit ve hukuksuzluğun onları yıldırmayacağı vurguladılar. Öte yandan, Türkiye’nin aydınlık geleceği için kararlı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

39 İlçe Başkanı: Dava Adaletsiz

İstanbul’un 39 CHP ilçe başkanı, İmamoğlu’na açılan davanın adaletsiz olduğunu belirtti. CHP’li başkanlar, “Hiçbir tehdit, hiçbir baskı bizi yıldıramaz” diyerek kararlılıklarını açıkladılar. Bu davanın İmamoğlu’na siyasi bir engel koymayı amaçladığını söylediler. Bununla beraber, CHP’liler demokrasiyi savunmaya devam edeceklerini belirtti.

“Ahmak Davası” Baskı Aracı Olarak Kullanılıyor

CHP İstanbul İlçe Başkanları, İmamoğlu’na karşı yürütülen yargı sürecine tepki gösterdi. Açıklamalarında, bu sürecin demokrasi dışı olduğunu belirterek, halkın iradesine saygı gösterilmediğini vurguladılar. İmamoğlu’nun, İstanbul halkının seçimiyle başkan olduğunu hatırlattılar. Ardından, hukukun üstünlüğünün önemini bir kez daha dile getirdiler.

CHP İlçe Başkanları, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir üyesi demokrasiden geri adım atmaz” dedi. İmamoğlu’na açılan davayı ise siyasi bir baskı aracı olarak nitelendirdiler. Bu durumun hukuka aykırı olduğunu, İstanbul halkının ve demokrasinin zarar göremeyeceğini ifade ettiler. Ayrıca, “Her platformda demokrasiyi savunacağız” dediler.

İmamoğlu’nun Üçüncü Zaferi

Başkan İmamoğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde üçüncü kez büyük bir zafer kazandı. Öte yandan, CHP İstanbul’da 39 ilçenin 26’sında seçimleri kazandı. Başkanlar, AKP yönetiminin, CHP’nin bu başarısını hazmedemediğini söylediler. Ardından, yargının siyasi baskı aracı olarak kullanılamayacağını vurguladılar.

İmamoğlu ve Halkın İradesi

CHP ilçe başkanları, İmamoğlu’na yönelik bu dava ile aslında CHP’nin hedef alındığını söylediler. İmamoğlu’na karşı verilecek mahkumiyet kararının, halkın iradesine darbe olacağını söylediler. Bununla beraber, CHP’nin demokrasiyi koruma kararlılığını sürdüreceğini söylediler.

“Hukukun Bağımsızlığı İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz”

CHP’li Başkanlar deklarasyonda, hukukun bağımsız ve tarafsız olması gerektiği vurguladı. CHP’liler, adil yargılanma hakkının herkes için korunması gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra, adaletin siyasi baskılardan etkilenmemesi gerektiğine dikkat çektiler. CHP İstanbul İl Başkanlığı, demokrasi için her platformda çalışacaklarını duyurdu.

“Kararlıyız, Yılmayız!”

İstanbul’daki CHP ilçe başkanları, İmamoğlu’na karşı açılan davanın Türkiye hukuk tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirtti. Öte yandan, halkın iradesine olan bağlılıklarının sarsılmaz olduğunu vurguladılar. Ayrıca, İmamoğlu’nun yanında duracaklarını ve adalet mücadelesini sürdüreceklerini açıkladılar.

Sonuç olarak, hiçbir tehdit ve baskının onları yıldırmayacağını belirten başkanlar, Türkiye’nin aydınlık geleceği için kararlı bir mücadeleye devam edeceklerini ifade ettiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER