28.6 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Saitbey Sitesi Davasında Yeni Bilirkişi Raporu Hazırlanacak

(MARAŞ) – Saitbey Sitesi davasında bilirkişi heyeti yeni bir rapor hazırlayacak. Maraş’ta, 6 Şubat depremlerinde 44 kişinin öldüğü Saitbey Sitesi davasınında tutuklu müteahhit Hasan Çam, suçlamaları reddetti. Öte yandan, mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumunun devamına karar verdi. Mahkeme, dosyayı yeni bir bilirkişi heyetine gönderdi. Heyet, duruşmayı 17 Ocak 2025 tarihine erteledi.

Saitbey Sitesi 44 Kişiye Mezar Oldu

6 Şubat depremlerinde Saitbey Sitesi’nin yıkılması sonucu 44 kişi öldü. Ardından, Saitbey Sitesi davasında beşinci duruşma Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Sanık müteahhit Hasan Çam, duruşmaya tutuklu olarak katıldı. Bununla beraber, tutuksuz sanıklar Halil İbrahim Us, Murat Kaş ve diğer sanıklar da SEGBİS aracılığıyla duruşmada yer aldı. Duruşmaya, depremde yakınlarını kaybedenler ve taraf avukatları da katıldı.

“Bilirkişi Raporu Hatalı”

Sanık müteahhit Hasan Çam, bilirkişi raporunun hatalı olduğunu iddia etti. Çam, “Bilirkişi raporunda sunulan görseller bize ait değil. Ayrıca suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum” dedi. Öte yandan, sanık kontrol elemanı Melike Yıldız ve diğer sanıklar da suçsuz olduklarını öne sürdü. Duruşmada tanık olarak dinlenen mimar Zehra Betül Kayserili ise projeyi müteahhitten aldığını, inşaat kontrolü yapmadığını belirtti.

Müştekilerden Şikayetler

Müştekilerden Tuba Erdemoğlu, duruşmada sanıkların suçlarını kabul etmemesine tepki gösterdi. “Denetim görevlileri sorumluluklarını yerine getirmedi” diyen Erdemoğlu, “Bu nedenle tüm sanıklardan şikayetçiyim” dedi. Ayrıca savcı, dosyada yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti. Bununla birlikte, sanık avukatları bu talebe itiraz etti.

Mahkeme Yeni Bilirkişi Raporu İstedi

Mahkeme heyeti, dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verdi. Öte yandan, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi.

Ayrıca, müştekilerden Tuba Erdemoğlu, duruşma sonrası ANKA Haber Ajansı’na açıklama yaptı. Erdemoğlu, bilimsel bir rapor beklediklerini ve adaletin bilimle sağlanacağına inandıklarını belirtti.

Sanıklar İçin Ağır Hapis Cezaları Talep Ediliyor

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıklar hakkında ağır cezalar talep ediyor. Başsavcılık, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan sanıklar için 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediyor. Sanık avukatları ise yıkımın zeminden kaynaklandığını savunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER