17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Bornova’da Âşıklar Bayramı Kutlandı

(İZMİR) – Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Âşıklar Bayramı, Ümit Mahallesi pazar yerinde Bornovalıların yoğun katılımıyla kutlandı. Türk halk edebiyatının en önemli geleneklerinden biri olan aşık kültürüne sahip çıkmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, birbirinden değerli saz aşıkları sahne aldı.

Âşıklar Bir Araya Geldi

Âşık Ali Turgut Yılmaz, Âşık Ali Rıza Ezgi, Âşık Ali Nevruz Çiçek, Âşık Ender Bal, Âşık Bedri Sinan Boz, Âşık Adem Demir, Âşık Nuri Demircioğlu, Âşık Mesut Baykut, Âşık Köksal Topçu ve Âşık Savaş Mercan, sazlarıyla ve türküleriyle vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı. Gecenin en keyifli anları ise aşıkların atışmaları sırasında yaşandı; atışmalar izleyicilerden büyük alkış aldı.

Başkan Ekşi: Âşık Kültürü Bizim Kimliğimizdir

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, aşık kültürüne sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Bu gelenek, halkımızın duygularını, düşüncelerini ve yaşamını sazın tınısıyla, türkünün sözüyle yüzyıllardır anlatan en köklü kültür miraslarımızdan biridir. Bu kültüre sahip çıkmak, onu yaşatmak bizim için sadece bir görev değil, aynı zamanda toplumsal kimliğimize duyduğumuz saygının da bir göstergesidir. Bornova olarak bu geleneğin yaşatılması için elimizden geleni yapacağız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER