28.3 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Değerimiz Turan Eser’i Sonsuzluğa Uğurluyoruz

(LONDRA) – Alevi toplumunun eşsiz değerlerinden Araştırmacı-Yazar, Yapımcı ve Yol TV Haber Portalı Yayın Koordinatörü Turan Eser’i Hakk’a uğurluyoruz.

Rızalık ve Hakk’a Uğurlama Erkanı, İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Basel ve Çevresi AKM-Cemevi’nde düzenlendi.

Turan Eser’in Sevenleri Cemevi’ni Doldurdu

İsviçre’den ve Avrupa’nın birçok ülkesinden Basel’e gelen canlar, Turan Eser‘i sonsuzluğa uğurladı.

Turan Eser’in oğlu Oğulcan Eser’in kısa konuşmasının ardından, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat da şu ifadelerde bulundu:

“Canımızı Kaybettik, Acımız Çok Büyük”

“Turan Eser gittiği her Cemevi’nde sadece bilgilerini paylaşmakla kalmaz, bir sorun varsa onu çözmeye çalışırdı. Bunu yapmaya çalıştı. Ve Turan Abi, 35 yıllık Alevi hareketine çok büyük emek verdi. Dava insanı olmak çok başka bir şey. O bize bunun ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Gençlerimiz onunla büyüdü. Bilgi kirliliğini aşmak için bir kuş gibi çırpındı. Çok büyük bir düşünürümüzü kaybettik. Kalemi bu kadar güçlü bir yöneticimiz kalmadı.”

“Turan Abi’nin Yüzünü Kızartmadan Devam Edeceğiz”

“Burada birçok federasyon ve cemevi başkanımız var. Bundan 50 yıl, 100 yıl sonra herhangi biri buralara geldiğind,e orada Turan Eser’in adını görecek. Turan Eser kalubela kadar devamlı olacak Alevi hareketine unutulmaz bir iz bıraktı. Devri daim olsun. Devri tez olsun. Onu unutmayacağız. O değere sımsıkı sarılarak, büyüterek Turan Abi’nin yüzünü kızartmadan devam edeceğiz. Helalleşme çift taraflıdır, hakkımız sonuna kadar helal olsun Turan Abi’ye. Abi, yattığın yer seni korusun kollasın, mekanın gül olsun.”

Konuşmaların ardından Turan Eser’in bugüne kadar yaptığı önemli açıklamalardan kesitler gösterildi.

Ardından Âşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” eseri icra edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER