24.3 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Görme Engelli Avukatlar Ankara Barosu’nu Protesto Etti

(ANKARA) – Ankara Barosu’na bağlı görme engelli avukatlar, baronun kitap tarama faaliyetini sonlandırmasına, yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Avukat Osman Sezer ”Baro, haklarımızı koruması gerekirken yayınevleriyle iş birliği yaparak maalesef haklarımızı yok etmiştir. 14 yıl süregelen bu uygulamayı bertaraf etmiştir. Bu bakımdan Ankara Barosu’nun bu tavrını kınıyoruz. Kesinlikle mücadelemizin başlangıç olduğunu ve devam edeceğinin bilinmesini istiyoruz” dedi.

Görme Engelli Avukatlar Tepki Gösterdi

Ankara Barosu’nun, kitap tarama faaliyetini cihazın bozulduğu gerekçesiyle sonlandırmasına avukatlar tepki gösterdi. Ankara Barosu önünde bir, araya gelen avukatlar, baronun kararını protesto etti.

Avukat Osman Sezer, görme engelli avukatların için kaynak erişimine dikkat çekti. Ardından, Sezer, ”Görme engelli kişilerin başarıyla icra ettikleri en önemli mesleklerden bir tanesi avukatlık mesleğidir. Hiç kuşku yok ki avukatların iyi bir şekilde müvekkillerini savunabilmeleri, onların kaynaklara erişmesiyle mümkündür. Aksi takdirde başarılı bir avukat sayılması mümkün olmuyor. Bu amaçla Avukatlık Kanunu’nun 76. maddesine istinaden barolar tarafından bir kütüphane oluşturulmuştur. Bununla beraber, kütüphane de yıllarca hizmet vermeye devam etmiştir’’ diye konuştu.

“Ankara Barosu İhtarı Göstermedi”

Sezer, bozulan cihazın tamiri için görme engelli avukatlar tarafından 23 bin 700 lira toplandığını söyledi. Bununla beraber, yaşadıkları mağduriyeti şöyle dile getirdi:

”İhtiyacımızın karşılanması için baroya destek verildi. Elimizde dekont mevcuttur. Baro, yapılan görüşmelere rağmen gelip kitapları taramaktan vazgeçmiş ve faaliyeti durdurmuştur. Gerekçelerden biri güya yayınevlerinden biri baroya ihtar çekmiş. İhtar çok tehlikeliymiş. Baro bu ihtardan dolayı faaliyetini durdurmuş. Hukuk hepimizin ortak paydasıdır. Bu hizmetin durdurulması noktasında eğer bir mahkeme söz konusu olursa, gelin birlikte çalışalım diyerek baroya teklifte bulunduk. Ankara Barosu söz konusu ihtarı bize gizli olduğu gerekçesiyle göstermedi. Baro yönetimi komisyon kurmasına rağmen komisyonu ciddiye almamıştır.

Biz avukatız. Neyin ne olduğunu, hangi hükmün nerelerde uygulanması gerektiğini biliriz. Bize hikaye anlatmayın. Baro, haklarımızı koruması gerekirken yayınevleriyle iş birliği yaparak maalesef haklarımızı yok etmiştir. 14 yıl süregelen bu uygulamayı bertaraf etmiştir. Bu bakımdan Ankara Barosu’nun bu tavrını, eylemini kınıyor, kesinlikle mücadelemizin başlangıç olduğunu ve devam edeceğinin bilinmesini istiyoruz.’’

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER