28.6 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Metropoll Anketi: Hangi Cumhurbaşkanı Adayı Daha Avantajlı?

(İSTANBUL) – Özer Sencar’ın kurucusu olduğu MetroPOLL Araştırma Şirketi, ağustos ayında cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili anket yaptı. Metropoll anketinde katılımcılara 4 cumhurbaşkanı adayı arasında nasıl tercih yapacaklarını sordu.

Metropoll Anketi: Erdoğan, Yavaşı Az Farkla Geçiyor

Metropoll anketi şaşırtıcı bir sonuç ortaya çıkardı. Ağustos ayında yapılan ankette, vatandaşlara 4 cumhurbaşkanlığı adayı arasında tercihleri soruldu. Buna göre AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABB Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yaklaşık 8 yıldır cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olarak yarışması halinde Erdoğan, Yavaş’ı çok az farkla geride bırakıyor.

Seçmenlerin yaklaşık beşte biri ise kararsız olduğunu beyan ediyor.

Araştırma 28 ilde tabakalı örneklendirme ve ağırlıklandırma yöntemi ile 7 günlük bir dilimde toplamda 1500 kişi ile yapıldı

Sencar: Erdoğan’la Yavaş’ın Desteği Eşit

Özer Sencar yapılan araştırmayı X hesabından duyurdu. Sencar’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Televizyonlarda sürekli muhalefetin cumhurbaşkanı adayları konusu tartışılıyor. Metropoll de bu konuyu gündemine aldı ve değişik senaryoları araştırıyor. Ağustos ayında birinci senaryo olarak herkesin bildiği 4 adayın şansları ölçüldü. Erdoğan’la Yavaş’ın desteği eşit bulunmuştur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER