17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Nasrallah’ın Ölümünün Ardından Irak’ta 3 Gün Ulusal Yas İlan Edildi

(ANKARA) – Nasrallah’ın ölümünün ardından Irak, 3 gün ulusal yas ilan etti. Nasrallah’ın öldürüldüğünün doğrulanmasından kısa bir süre sonra gelen açıklamasında Hamas, Hizbullah ile dayanışma mesajı verdi.

3 Gün Ulusal Yas İlan Edildi

Irak Başbakanı Şia Sudani, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın dün İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında öldürülmesinin ardından ülke çapında üç günlük yas ilan etti. 

Hamas, Nasrallah’ın Ölümünün Ardından Açıklama Yaptı

Öte yandan, Hamas da Nasrallah’ın ölümünün ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Kardeş Lübnan halkına, Hizbullah ve Lübnan İslami direnişine samimi başsağlığı ve dayanışmamızı sunuyoruz. Bu barbarca Siyonist saldırıyı ve Beyrut’un güneyindeki yerleşim yerlerinin hedef alınmasını en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu durumu korkakça bir terör eylemi, bir katliam ve iğrenç bir suç olarak görüyoruz. Bu işgalin vahşetini bir kez daha kanıtlıyor” ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani de X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Direniş lideri Hasan Nasrallah’ın kutlu yolu ve kutsal amacı devam edecek, Allah’ın izniyle Kudüs’ün kurtuluşunda gerçekleşecektir” dedi.

Ne Olmuştu?

İsrail savaş uçakları, cuma akşamı, Beyrut’un güneyindeki Hizbullah’ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesine güçlü bir saldırı düzenledi.

İsrail, saldırıya ilişkin Hizbullah’ın kurucu liderlerinden ve mevcut Genel Sekreteri Nasrallah’ın öldürdüğünü açıkladı. Yanı sıra, grubun Güney Komutanı Ali Keraki ve diğer liderlik kadrosunun öldüğünü duyurdu.

Hizbullah, İsrail’in iddialarına uzun süre sessiz kaldı. Hizbullah’ın bugün yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Hasan Nasrallah’ın söz konusu saldırıda öldüğünü duyurdu.

İsrail’in Saldırıları Devam Ediyor

Öte yandan, İsrail ordusu, dün akşamdan bu yana Hizbullah’a ait olduğunu iddia ettiği 140 hedefi vurduğunu bildirdi.

İsrail ordusu, Lübnan topraklarında Hizbullah hedeflerini vurmayı sürdürdüğü aktardı.

İsrail, Hizbullah’a ait olduğu öne sürülen 140 hedefin dün akşamdan bu yana vurulduğunu ifade etti. “Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın bulunduğu yere her biri yaklaşık 1 ton olmak üzere 85 füzeyle yaklaşık 80 ton patlayıcı atıldığı” kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER