24.3 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Polonez İşçilerinin Direnişi Sürüyor

(İSTANBUL) – Polonez işçilerinin direnişi 71 gündür sürüyor. İstanbul’un Çatalca ilçesindeki Polonez gıda fabrikasında çalışan 146 işçi, Tek Gıda-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarıldı. Ardından işçiler, Kod 46 gerekçesiyle işten atıldıkları için fabrika önünde direnişe geçti. Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü Sera Kadıgil ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt da Polonez işçilerinin mücadelesine tam destek verdi. Enginyurt, Erdoğan’a seslenerek “Beni bile komünistlerle eylem yapar hale getirdin” dedi. Bununla beraber, Kadıgil de yaptığı konuşmada eşitlik ve özgürlük mücadelesinin önemine değindi.

İşçiler Kod 46 ile İşten Çıkarıldı

Enginyurt, işçilerin yanında olduklarını belirtti. Kadıgil de bu dayanışmanın, işçi haklarının korunması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Kadıgil, “Eşitlik, kardeşlik ve özgürlük için çalıştığımız bir düzen kurmak istiyoruz,” diye konuştu. Öte yandan, işçiler Kod 46 ile işten çıkarıldığı için işsizlik maaşı bile alamıyordu.

“Polonez İşçilerinin Hayatı Çalınıyor”

Sera Kadıgil, yaptığı konuşmada işçilerin hayatlarının çalındığını ifade etti. İşçilerin tehlikeli koşullarda düşük maaşla çalıştırıldığını belirtti. Öte yandan, Kadıgil, 71 gündür direnişin sürdüğünü hatırlattı ve işçilerin bu süre boyunca maaş alamadıklarını söyledi. Ardından, işçilerin haksız yere Kod 46 ile işten çıkarıldığını vurguladı. Kadıgil, “Bu insanlar çocuklarını okutmaya çalışıyor ama patronlar bu durumu umursamıyor,” dedi. Bununla beraber, polislerin işçilere uyguladığı baskılara da dikkat çekti.

“Polis Haksız, İşçilerin Direnişi Sürüyor”

Kadıgil, Polonez işçilerinin hak arayışına polisin müdahale ettiğini belirtti. Polislerin barikat kurarak işçileri engellemeye çalıştığını söyledi. Kadıgil, bu durumun haksız olduğunu vurguladı. Öte yandan, Kadıgil, işçilerin yalnız olmadığını ve mücadelelerinin süreceğini belirtti. Kadıgil, “Bu işçiler yalnız değil, her zaman yanlarındayız,” diye ekledi.

Her Şeyi Kendilerine Uygun Hale Getirdiler

Cemal Enginyurt da, Polonez işçilerine destek verdiği konuşmada hükümeti sert şekilde eleştirdi. Enginyurt, “Güçlerini işçilere, teğmenlere, çiftçilere ve öğrencilere yetiriyorlar. Öte yandan, krallık taşıyan dostlarına asla dokunamıyorlar,” dedi. Ardından Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerle olan ilişkileri de eleştirdi. Bu ülkelerin yöneticilerini “kardeş” olarak tanımladılar. Ancak Türkiye’nin işçileriyle kardeş olmayı başaramadılar. Bununla beraber Enginyurt, “Manda yoğurdu yiyen Erdoğan, halkını unuttu,” dedi.

Sendikal Haklar ve İşçilerin Mücadelesi

Polonez işçilerinin sendikal hakları için mücadele ettiğini vurgulayan Enginyurt, “Recep Tayyip Erdoğan’ın adamları zenginlere hizmet ediyor,” dedi. Erdoğan’ın çevresindekilerin, zenginlerin ve tefecilerin çıkarlarını koruduğunu söyledi. Öte yandan, işçilerin sadece insanca yaşamak için haklarını savunduklarını belirtti. Enginyurt, “İşçiler insanca maaş ve sosyal haklar istiyor,” dedi. Bununla birlikte, sendikal hakların herkes için sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

İşçilerin Mücadelesi Devam Edecek

Enginyurt, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulundu. Bilal Erdoğan’ın EYT karşıtı açıklamalarını hatırlatan Enginyurt, “Kendi oğlunu düşünen, halkını düşünmüyor,” dedi. Ardından Bilal Erdoğan’ın emekli olmasına rağmen EYT’yi eleştirmesini çelişkili buldu. Bununla beraber, işçilerin mücadelesinin devam edeceğini vurguladı. “Bugün burada az sayıda olabiliriz. Ancak milyonlarca insan sizin yanınızda,” dedi. Ardından işçi haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

“Beni Komünistlerle Eylem Yapar Hale Getirdin”

Enginyurt, Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ürdünlü fabrika sahibine yönelik sert eleştirilerde bulundu. “Bugün Recep abin seni koruyor olabilir. Ancak iktidar değiştiğinde bu işçilerin hakkını alacağız,” dedi. Ürdünlü fabrika sahibinin bir gün hesap vereceğini de belirtti. Öte yandan, Enginyurt, Erdoğan’ı eleştirerek, “Baskıya devam ettikçe kazanmıyorsun,” dedi. Ardından, “Beni bile komünistlerle eylem yapar hale getirdin,” diye ekledi. Son olarak, işçilerin mücadelesinin kazanana kadar devam edeceğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER