17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci AKP’den İstifa Etti

(ADANA) – Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, AKP’den istifa ettiğini duyurdu. Zenbilci, istifa kararını oğlunun adının geçtiği bir adli soruşturma nedeniyle aldığını belirtti.

Adana Milletvekili Zenbilci, “Bir adli soruşturmada oğlumun adının geçtiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım” dedi. Bu durumu asla tasvip etmediğini söyledi. Zenbilci, “Soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir”dedi.

AKP’den İstifa Ettiğini Duyurdu

Soruşturma sürecinin partisine zarar vermemesi için istifa kararı aldığını belirten Zenbilci, şunları söyledi:

“Bu sürecin mensubu olmaktan gurur duyduğum partime ve dava arkadaşlarıma zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum” dedi.

Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci’nin Paylaşımı

Zenbilci’nin paylaşımı şöyle:

“Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir. Bu sürecin mensubu olmaktan gurur duyduğum partime ve dava arkadaşlarıma zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum.”

Zenbilci Hesabını Kapattı

Zenbilci, istifa kararının ardından sosyal medya hesabını kapattı.

Zenbilci’nin istifası ile AKP’nin Meclis’teki milletvekili sayısı 265’e düştü.

Ahmet Zenbilci Kimdir

1966 yılında Adana’nın Kozan ilçesinde doğan Ahmet Zenbilci, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Zenbilci, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını tamamladı.

Ayrıca, Ahmet Zenbilci, Kültür Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü’nde memurluğa başladı. Ardından, müdür yardımcılığı, il müdür vekilliği yaptı.

Öte yandan, Ahmet Zenbilci, 2004-2009 yıllarında Sofulu Beldesi, 2009-2014 yılları arasında da Sarıçam Belediye Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Bununla beraber, Zenbilci, 27. ve 28. Dönem AK Parti Adana Milletvekili seçildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER