26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

İsrail Savunma Bakanı: Hizbullah’a Karşı Savaşın Yeni Aşaması

(ANKARA) – İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah’a karşı yürütülen savaşın yeni aşamasının çok yakında başlayacağını duyurdu. Çatışma Hattı Forumu’nda Konsey Başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından önemli açıklamalarda bulunan Gallant, “Bu yeni aşama, kuzeydeki halkın evlerine dönmesi için kritik bir rol oynayacak” dedi.

Savunma Bakanı: Savaşın Yeni Aşaması Başlıyor

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah’a karşı savaşta yeni bir dönemin açılacağını belirtti. Bununla beraber, Gallant, toplantı sonrası X hesabından yaptığı açıklamada, savaşın bir sonraki aşamasının başlayacağını yineledi. Öte yandan, kuzeydekilerin evlerine geri dönmesinde bu aşamanın etkili olacağını vurguladı. Ardından, İsrail’in kuzey sınırında Hizbullah’ı kuvvetle vurmak için hazır olduklarını belirtti.

İsrail Sınırındaki Askerlerle Birlikte Hazırlıklar Sürüyor

Gallant, sınır bölgesindeki 188. Tugay savaşçılarıyla bir araya geldi. Ardından, savaşçıların Hizbullah’a karşı operasyonlara hazır olduklarını belirtti. Bununla beraber, amaçlarının kuzeydeki halkın evlerine güvenli şekilde dönmesini sağlamak olduğunu açıkladı. Gallant, ellerindeki tüm imkanları bu hedef doğrultusunda kullanacaklarını ifade etti.

Kuzeydeki Halkın Güvenliği İçin Çalışmalar Sürüyor

Gallant, kuzey sınırında yapılan hazırlıkların halkın güvenliğine odaklandığını belirtti. Öte yandan, Hizbullah’ın saldırılarına karşı gerekli tüm önlemleri aldıklarını ifade etti. İsrail ordusu, Hizbullah’a karşı daha güçlü operasyonlarla bölgeyi güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra, Gallant, halkın evlerine güvenle dönmesi için ordunun tüm gücünü seferber edeceğini vurguladı.

Toplantı sonrasında Gallant, kuzeydeki operasyonların önemli bir aşamaya girdiğini açıkladı. Bununla beraber, İsrail’in güvenliği için kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER