21.4 C
İstanbul
6 Ekim 2024, Pazar

Avrupalılar Lübnan’dan Tahliye Ediliyor

(ANKARA) – Avrupalılar Lübnan’dan tahliye edilmeye başlandı. İsrail’in Lübnan’a kara harekatı düzenlemesinin İngiltere, Lübnan’daki vatandaşları için uçak kiraladı. Öte yandan Fransa, donanmasına ait bir gemiyi Akdeniz’e konuşlandırmayı planladı. Ardından Kanada, ticari uçuşlarda 800 koltuk ayırdığını duyurdu. Bulgaristan ise özel bir jetle 89 vatandaşını Lübnan’dan çıkardı.

İngilizler Lübnan’dan Tahliye Ediliyor

İngiltere, Lübnan’dan çıkmak isteyen vatandaşlarına yardımcı olmak amacıyla uçak kiralama kararı aldı. Çarşamba günü kalkacak olan uçakla vatandaşların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi hedefleniyor. İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Lübnan’daki durumun hızla kötüleşebileceğini belirtti. Lammy, tahliye sürecinin hayati olduğunu ve vatandaşların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini söyledi. Bununla beraber, hassas durumda olan kişilere öncelik verileceğini de duyurdu.

20 Bin Fransız İçin Donanma Gemisi

Fransa, Lübnan’da bulunan yaklaşık 20 bin vatandaşı için donanmasına ait bir gemiyi Akdeniz’e gönderiyor. Bu gemi, Lübnan’da yabancı uyrukluların tahliyesi gerekirse kullanılacak. Fransa ordusu, gemiyi tahliye ihtimali doğrultusunda helikopterler ve mühimmatlarla donattı. Geminin bölgeye ulaşması beş ila altı gün sürecek. Fransa ayrıca vatandaşlarına Lübnan’a seyahat etmemeleri çağrısında bulundu. Bununla birlikte, geminin Lübnan açıklarında hazır bekletileceğini belirtti.

Kanada Ticari Uçuşlarda 800 Koltuk Ayırdı

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Lübnan’da bulunan vatandaşlarına hızlıca ülkeyi terk etmeleri gerektiğini söyledi. Bu nedenle bakanlık, Lübnan’daki vatandaşları için üç gün boyunca ticari uçuşlarda 800 koltuk ayırdıÖte yandan Kanada, Lübnan’daki 45 bin Kanadalı için acil durum planları oluşturdu. Kanada, tahliye çalışmalarında diğer ülkelerle iş birliği yapmayı planlıyor.

Bulgaristan 89 Vatandaşını Tahliye Etti

Bulgaristan, Lübnan’daki 89 vatandaşını özel bir jet ile tahliye etti. Başbakan Dimitar Glavchev, bu tahliye sürecini başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, hükümetin gelecekteki tahliyeler için farklı seçenekleri değerlendirdiğini de açıkladı. Bulgaristan, Lübnan’da yaşayan diğer vatandaşlarını da güvenli bir şekilde tahliye etmeye devam edecek.

Diğer Ülkeler de Vatandaşlarını Uyardı

Avusturya ve Kanada, Lübnan’daki vatandaşlarına ticari uçuşlarla ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı. Ayrıca, Almanya, Lübnan’daki büyükelçilik personelini tahliye ederken vatandaşlarına da yardım ediyor. Almanya, Lübnan’da bulunan vatandaşlarına havaalanları açıkken ticari uçuşlarla ayrılmaları gerektiğini hatırlattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER