17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Çiftçi Ürününü Sokağa Dökerken 500 Milyonluk Tabela

(ANKARA) – Tarım Kredi Kooperatif Marketlerindeki maliyetli değişim tepki çekti. 2 bin 500 şubesinde yapılacak tabela değişikliği için 500 milyon lira harcanacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, üreticinin durumuna dikkat çekerek tepki gösterdi. Adem, “Çiftçi ürününü satamıyor, sokağa döküyor. Ama siz tabela değiştiriyorsunuz. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır” dedi.

CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım ve Kredi Kooperatifleri’nde yapılacak gereksiz harcamaya tepki gösterdi. 2 bin 500 market şubesinin tabelalarının değiştirilmesi için 500 milyon liralık harcama pes dedirtti. Adem, ”Tarım Kredi’nin asıl sorunu, kuruluş amacına uygun çalışmaması ve çiftçiyi desteklememesi” dedi.

“500 Milyonluk Tabela Kaynakları Çarçur Etmektir”

Adem, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Tarım ve Kredi Kooperatifleri Marketlerinin bu yılın ilk altı ayında 1,5 milyar lira faaliyet zararı yaptığını söyledi. Adem, aynı dönemde 1,5 lira faiz ödediğini hatırlatarak şunları söyledi:

”Çiftçi ürününü satamıyor, sokağa döküyor. Ama siz tabela değiştiriyorsunuz. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır?

Kamuda tasarruf tedbirleri uygulanırken, çiftçinin zor günler geçirdiği, tarımsal üretimde büyük sıkıntılar yaşandığı bir dönemde 2500 marketin tabelasını değiştirmek için 500 milyon lira harcamak, çiftçinin kaynaklarını çarçur etmekten başka bir şey değildir. Faiz bataklığındaki kooperatifin parası tabela değişikliğine mi harcanmalı, yoksa çiftçinin desteklenmesine mi? Bu, çiftçinin alın terine saygısızlıktır.

“Çiftçinin Alın Teriyle Dalga Geçen Bu Harcamalar Kabul Edilemez”

Çiftçinin parası, tabela değişikliğine değil, tarımsal üretimin geliştirilmesine, çiftçinin borç yükünün hafifletilmesine harcanmalıdır. Tarım Kredi Kooperatiflerinin bu sorumsuz yönetim anlayışı derhal son bulmalıdır. Çiftçinin alın teriyle dalga geçen bu harcamalar kabul edilemez.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER