28.6 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Güneri Cıvaoğlu Hayatını Kaybetti

(İSTANBUL) – Gazeteci, avukat ve televizyon sunucusu Nadir Güneri Cıvaoğlu, bu sabaha karşı 85 yaşında hayata veda etti. Kariyeri boyunca Türk basınında önemli bir yer edinen ve birçok farklı mecrada görev yapan Güneri Cıvaoğlu, ardında iz bırakan isimlerden oldu.

Güneri Cıvaoğlu Kimdir?

30 Temmuz 1939’da Ankara’da doğan Güneri Cıvaoğlu, hem gazetecilikte hem de televizyonculukta hatırı sayılır bir yer edindi. Cıvaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okurken gazeteciliğe adım attı. Cıvaoğlu, ilk deneyimlerini Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak kazandı. Daha sonra Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (TRT) kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekibin içinde yer alarak basın dünyasında hızla yükseldi.

Cıvaoğlu bir süre Strasbourg Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi aldı. Cıvaoğlu, yurda döndükten sonra Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Sonrasında Güneş gazetesinin hem ortağı hem de genel yayın yönetmeni oldu. 1986-1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Bunun yanı sıra aynı dönemde Show TV’de de yöneticilik yaptı. 1996’dan itibaren Milliyet gazetesinin başyazarı olarak çalıştı ve bu süre zarfında televizyon ekranlarında da birçok programa imza attı. Kanal D’de ana haber bültenini sunan Cıvaoğlu, yine aynı kanalda “Durum” isimli televizyon programını da hazırlayıp sundu.

Efsanevi programı Şeffaf Oda ile izleyicilerin karşısına çıkan Cıvaoğlu, bu programı farklı televizyon kanallarına da taşıdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER