17.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Sokak Hayvanları İçin Toplanan İmzalar TBMM’ye Gönderildi

(EDİRNE) – Edirne’de, sokak hayvanları için toplanan imzalar TBMM’ye gönderildi. Kentte sokak hayvanlarıyla ilgili kanunun iptal edilmesi için 65 gündür oturma eylemi yapılıyor. Yaşam hakkı savunucuları bu süreçte imza kampanyası düzenledi. Ardından topladıkları 2 bin 327 imzayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderdi. Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu adına açıklama yapan Gözde Kirezci, Eylül ayında toplanan imzaların sokak hayvanları için güçlü bir savunma oluşturduğunu belirtti. Bununla beraber, bu imzaların Meclis’te yankı bulmasını umduklarını vurguladı. Öte yandan, Anayasa Mahkemesi’nin akla ve vicdana aykırı yasayı durdurmasını beklediklerini ifade etti.

Sokak Hayvanları Tepkisi Büyüyor

Edirne Saraçlar Caddesi’nde toplanan yaşam hakkı savunucuları, Hayvanları Koruma Kanunu’nun iptal edilmesi için açıklama yaptı. 65 gündür düzenlenen oturma eylemi boyunca, Edirne halkı her akşam imza kampanyasına destek verdi. Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu adına yapılan basın açıklamasını Gözde Kirezci okudu. Kirezci, yapılan yasa değişikliklerinin hayvan haklarını ihlal ettiğini ve toplumun vicdanını yaraladığını ifade etti. Ardından, bu değişikliklerin iptal edilmesini talep ettiklerini ekledi.

İmzalar TBMM’de

2004 yılından beri yürürlükte olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliklere karşı duran yaşam hakkı savunucuları, Ağustos ayında da imza kampanyası düzenledi. Sonrasında toplanan imzaları TBMM’ye ulaştırarak değişikliklerin iptali için harekete geçtiler. Eylül sonunda sokak hayvanları için toplanan 2 bin 327 imzayı da yine Meclis’e gönderdiler. Kirezci, bu imzaların güçlü bir savunma oluşturduğunu ve Meclis’te yankı bulmasını beklediklerini belirtti. Diğer yandan, Anayasa Mahkemesi’nin bu yasayı durdurma kararı vermesini dört gözle beklediklerini ekledi.

Yaşam Hakkı İçin Mücadele Sürüyor

Savunucular, Saraçlar Caddesi’nde her akşam saat 18.00-19.00 arası toplandı. Hayvan hakları savunucuları, sokaktaki hayvanların yaşam hakları için kampanyalar düzenlemeye devam ediyor. Kirezci, bu mücadelenin yalnızca hayvanları korumak için değil, aynı zamanda toplumun her kesiminin karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek amacı taşıdığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER