28.3 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Turan Eser Canımız İsviçre’nin Basel Kentinde Toprağa Sırlandı

(LONDRA) – 25 Eylül 2024’te Hakk’a yürüyen Turan Eser canımız, bugün (1 Ekim 2024) İsviçre’nin Basel kentinde toprağa sırlandı.

65 yaşındaki Araştırmacı-Yazar, Yapımcı ve Yol TV Haber Portalı Yayın Koordinatörümüz Turan Eser, 25 Eylül 2024’te Hakk’a yürüdü. Türkiye ve Avrupa’da birçok önemli görevde bulunan, eğitim çalışmaları başta olmak üzere birçok gönüllü hizmetle Alevi-Bektaşi kültürünün korunmasına, gençliğe doğru şekilde anlatılmasına katkı sağlayan Turan Eser, bir süredir İsviçre’nin Basel kentinde kanser tedavisi görüyordu.

Sevenleri, Turan Eser’i Yalnız Bırakmadı

İsviçre’nin Basel kentinde, Hörnli Mezarlığı’nda düzenlenen erkanın ardından, Turan Eser canımız toprağa sırlandı. Ailesi, akrabaları ve yüzlerce can yoldaşı, Turan Eser sonsuzluğa uğurlanırken yanındaydı.

İsviçre, Avrupa ve Türkiye’den birçok can Basel’e gelerek Hörnli Mezarlığı’na akın etti. Sırlama erkanını yürüten AABK Yönetim Kurulu Üyesi, İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu eski başkanı ve aynı zamanda Cenaze Fonu Sorumlusu Binali Sağlam, AABK adına yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

Binali Sağlam’ın Konuşması

“Değerli canlar, değerli dostlar, bacılarım, kardeşlerim. Turan Eser, bir esti gitti üstümüzden. Ama onun düşünceleri, onun emekleri, bizlerle ve bizden sonra gelecek nesille birlikte yaşayacaktır. Ebediyen bizimle birlikte, Turan yaşayacaktır. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ve Türkiye’deki müsahip örgütlerimizin adına, hepimizin başı sağ olsun. Turan canı ebediyen unutmayacağız. Hakk, öncelikle ailesine sabır ve metanet versin, ve tüm gönül dostlarına. Hepimizin başı sağ olsun, devri daim olsun, Hızır onun yoldaşı, yıldızlar onun güneşi, toprak ana onun hâldaşı olsun. Sarsın, sarmalasın, incitmesin. Nefes pir nefesindir, allah eyvallah.”

Delil Uyandırıldı, Deyişler Söylendi, Razılık Verildi

İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu 2. Başkanı ve Yol Erkan Sorumlusu Seyit Erdoğan’ın delili uyandırmasıyla devam eden erkanda, devriyeler deyişler söylendi. Hakk meydanında razılık verilirken, komşu hakları helal edildi. Turan Eser, toprağa annesinin eşarbıyla sırlandı.

Doğan Eser, Erkanı Canlı Yayınladı

Turan Eser’in kuzeni Doğan Eser, katılamayanlar için erkanı canlı yayına aldı. Doğan Eser canlı yayını sonlandırırken, “Evet canlar, bu dünyadan bir Turan Eser geçti. Çocukluğumuz, gençliğimiz birlikte geçti. Son yolculuğundan da birlikte geçiyoruz yine. Emekleri, bütün Alevi toplumu için, Hakk için, herkes için ışık olsun, aydınlık olsun. Geleceğimiz, çocuklarımız, bu yolda bir şeyler kapsın, bir şeyler öğrensinler Turan’ın ışığında. En azından kendi kültürleri, kendi gelecekleriyle ilgili bir nebze olsun bir şeyler okuyabilirler. Herkesin hizmeti kabul olsun, Hakk hepimizin yanında olsun. Allah eyvallah” dedi.

Video: Doğan Eser

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER