24.3 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

AABF’nin 35. Yılı, Bugün NRW Parlamentosu’nda Kutlanıyor

(LONDRA) – Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) 35. Kuruluş Yıldönümü etkinliği, bugün 15:00’da Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet Parlamentosu’nda gerçekleşecek.

“Irkçılığa karşı hep birlikte” sloganıyla duyurulan resepsiyon, saat 15:00’da parlamentonun E1D05 salonunda olacak.

NRW Parlamentosu ve AABF’nin ortak basın açıklamasında, farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşaması için 35 yıldır büyük çaba gösteren AABF’nin ifade özgürlüğü ve çok kültürlüğe olan bağlılığı ve katkıları vurgulanıyor.

NRW Parlamentosu ve AABF’nin Ortak Basın Açıklaması

Basın ve yayın kurumlarına gönderilen ortak açıklamanın tam metninde şu ifadeler yer alıyor:

“Almanya’da Alevi Toplumunun 35. kuruluş yıldönümü dolayısıyla davet,

Bayanlar Baylar,

Bir inanç topluluğu olarak Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), farklı dinlerin ve dünya görüşlerinin entegrasyonuna ve barış içinde bir arada yaşamasına kendini adamıştır. AABF, ülkemizdeki farklı inanç ve kültürlere mensup toplulukların şekillendirilmesine yardım eder ve onları zenginleştirir.

Almanya’daki Alevi topluluğu, 160 topluluğun katılımıyla 35 yıldır farklı kültürler ve gelenekler arasında aracı olarak ülke çapında değerli bir katkıda bulunuyor. Çeşitliliği, ifade özgürlüğü hakkını ve inanç özgürlüğünü bünyesinde barındırıyor.

“Irkçılığa karşı hep birlikte” sloganıyla sizleri, özellikle günümüz dünyasında, 2 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 15:00’da, Kuzey Ren-Vestfalya eyalet parlamentosunun E1D05 numaralı salonunda düzenlenecek yıldönümü resepsiyonumuza, ırkçılığa karşı uyumlu bir birlikteliğe örnek teşkil etmek için içtenlikle davet ediyoruz.

Bu günde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarız.

Saygılarımızla,

NRW Eyalet Parlamento Başkanı – AABF Eşit Başkanı”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER