26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Ali Mahir Başarır: Can Atalay Konusundaki Israrımız Sürecek

(ANKARA) – CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, muhalefet partilerinin temsilcileriyle birlikte Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya’yı ziyaret etti. Görüşmede, Can Atalay’ın durumuyla ilgili hassasiyetlerini vurguladılar. Ali Mahir Başarır, “Bu gündem Meclis’te tükenmeyecek. AYM’nin kararlarının uygulanmasının önemini bir kez daha dile getirdik” dedi. Bununla beraber, ısrarlarının devam edeceğini belirtti. Yarın Yargıtay Başkanı ile görüşme yapılacağını da ekledi.

Ali Mahir Başarır: Bir Milletvekili Meselesi Olmaktan Çıktı

Başarır, görüşmede AYM’nin kararlarının uygulanmasının hukuk devleti açısından önemini anlattı. Öte yandan, dört siyasi parti adına bu görüşmeyi gerçekleştirdiklerini belirtti. Ardından, Can Atalay konusunun artık sadece bir milletvekili meselesi olmaktan çıktığını söyledi. “Bu, Türkiye’nin hukuk devleti olup olmayacağıyla ilgili bir tartışmaya dönüştü” diye ekledi. Muhalefet partileri olarak bu konuda ortak bir duruş sergileyeceklerini ifade etti.

“AYM, Can Atalay Kararlarını Uygulamalı”

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da toplantıda görüşlerini dile getirdi. Kaya, AYM kararlarına uymamanın, Türkiye’de kurumların keyfi hareket etmesine yol açacağını belirtti. Bununla beraber, bu durumun kabul edilemeyeceğini vurguladı. Ardından, AYM’nin verdiği kararlara uyulmasının önemini yineledi. Kaya, “Bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz” dedi.

“Israrımız Sürecek”

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Koçyiğit de toplantının ardından açıklama yaptı. Koçyiğit, Can Atalay’ın milletvekilliğinin gasp edilmesiyle ilgili sürecin yargısal boyutlarını hatırlattı. Öte yandan, AYM’nin verdiği hak ihlali kararlarına dikkat çekti. “Bu mesele, Türkiye’de hukukun üstünlüğü mü devam edecek yoksa anayasaya uyulmayacak mı tartışmasıdır” dedi. Koçyiğit, Can Atalay konusunda ısrarcı olacaklarını vurguladı.

“AKP, Anayasa’yı Askıya Alıyor”

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, toplantının ardından yaptığı açıklamada, konunun yalnızca hukuki bir mesele olmadığını belirtti. Kadıgil, AKP’nin bazı yargı unsurları aracılığıyla Anayasa’yı askıya aldığını söyledi. Bununla beraber, diğer muhalefet partileri olarak bu durumu unutturmalarına izin vermeyeceklerini belirtti. “Bu, Türkiye’de hukukun hiçe sayıldığı bir darbe girişimidir” diye ekledi.

Can Atalay, Meclis açılışınında önce İsmail Saymaz’a konuşmuştu. Atalay, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un ağır vebal altında olduğunu söylemişti. Atalay, “Haksız yere mahpusum ve görevime başlamak istiyorum. Ama şu anki mesele bu değil. Şu anki mesele, Anayasa’nın askıya alınması haline TBMM’nin ortak edilmesine bir son verilmesidir. TBMM’nin daha fazla zarar görmemesini sağlamaktır. Bu da başkanın sorumluluğudur” demişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER