22.5 C
İstanbul
3 Ekim 2024, Perşembe

Fernas Maden İşçileri Meclis Bahçesine Ulaştı

(İSTANBUL) – Ankara girişinde kolluk engeliyle karşılaşan Fernas işçileri barikatı aşarak yürüyüşlerine devam etti. İşçiler Meclis bahçesine ulaştı. Burada açıklama yapan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, yanlarında yer alan DEM Parti’li ve CHP’li milletvekillerine teşekkür etti.

Gökhan Çakır, Anayasa’nın 51. maddesini hatırlattı, sendika üyeliğinin yasal hak olduğuna dikkat çekti. Çakır, bu süreçte sendika başkanı olarak 5 kez gözaltına alındığını ve asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

“Meclis Kapıları İşçilere Kapatıldı”

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, AKP’nin Meclis’in kapılarını işçilere kapattığını ve sorunlarını dinlemediğini belirtti. Temelli, “İşçilerin sorunlarını çözmeyen, iş güvenliğini ve güvencesini ortadan kaldırma çabasında olan bir Meclis. AKP çoğunluğu ile sağlamış bu düzen, aslında bugün ortaya çıkan mağduriyetlerin en temel nedenidir. AKP sermayenin partisidir. AKP-MHP’nin sermayenin gereklerini yerine getirmek için bu Meclisi çalıştırıyor. Kapılarını emekçilere, halka kapatmak istemektir” dedi. 

“Mücadeleniz Hak Ettiği Başarıya Ulaşacaktır”

Temelli, “Başlattığınız mücadele çok önemlidir. Yollara düştünüz. Tüm Türkiye’nin de bu konudaki duyarlılığını büyüttünüz. Biz sokakta verilen mücadelenin Meclis ile buluşmasını çok önemli görüyoruz. DEM Parti olarak bizlere düşen; emekten, işçiden, köylüden, kadından yana olan sizin mücadelenizi kararlı bir şekilde sürdürmektir. Vermiş olduğunuz mücadelenin tüm emekçilerin verdiği mücadelenin bir parçası olduğunu da çok iyi biliyoruz. Mücadeleniz mücadelemizdir. Mücadeleniz hak ettiği başarıya da ulaşacaktır” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER