26.7 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Narin Güran Cinayetinin Araştırılması Talebi Reddedildi

(ANKARA) – DEM Parti’nin ‘Narin Güran cinayetinin araştırılması’ konusunda verdiği araştırma önergesi Meclis’ten geçmedi. DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, şunları söyledi: “Bu önergenin oylaması gerçekleştiğinde ‘hayır’ oyu için eli kalkan her bir kişi bu cinayetin faillerini gizlemek için elini kaldırıyordur” dedi. 

Ceylan Akça, Narin Güran Cinayetiyle İlgili Konuştu

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Narin Güran cinayetinin tasarlanarak yapıldığını söyledi. Cupolo, şöyle konuştu:

“Narin’in cenazesi kalktığında gelip herkes o mezar başında fotoğraf çekti. Ama o köyde hala o erkek aklının akıl ettiği sessizlik yemini altında boğulmaya çalışılan kadın ve çocuklar ne yapıyor, desteğe ihtiyaçları var mı diye hiçbir görüşme olmadı. Narin için kentte yürüyüş yapan insanlara biber gazı sıkıldı, uyarılar yapıldı. Bir çocuğun cinayetinin aydınlatılması için yürüyen kitleye biber gazı sıkmanın nasıl bir mantığı olabilir? Bunun mantığını biz sadece ‘özel savaşla’ açıklarız. Narin cinayeti Türkiye’nin yeni Susurluk dosyasıdır. Devletin, Kürtlerin muhalif seslerini kısması için kontrollü bir şekilde illegal yapılara kucak açması sebebiyle böyle olmuştur. Soruşturmayı neredeyse faillerin ne söyleyeceklerini fısıldar şekilde kim sızdırdı? Kur’an kursu hocasının taciz geçmişi olduğu söyleniyor, o adam nasıl çocukların içerisine geri dönmüş? Cephaneliklerden bahsediliyor, bir kişi de çıkıp ‘böyle bir şey yok’ demedi. Niye incelemiyor, niye araştırmıyorsunuz?”

“Her Yıl Ortalama 10 Bin Çocuk Kaybolmuş”

Ardından, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya şunları söyledi:

“Çocukların büyükler tarafından katledildiği bir ortamda kimliklerimizin, ideolojilerimizin, inançlarımızın anlamını bir bir yitirdiği birçok başlık var. Narin Güran davasında bakanlıklardan biri bir şey söylerken diğeri başka bir şey söyledi. Vatandaşlar arasındaki kafa karışıklığını devlet kurumları desteklemiş oldu. 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuk kaybolmuş. 2016’dan sonraki verileri bilmiyoruz. Yani her yıl ortalama 10 bin çocuk kaybolmuş. Bu isimlerini konuştuğumuz çocukları medya farketti ama Leyla gibi, Narin gibi günde 32 çocuk kayboluyor. Narin Güran meselesi hangi gerekçeyle olursa olsun bütün detaylarıyla ortaya çıkartılmalıdır. Toplumda ‘böyle şeyler oluyor ve üstü örtülüyor’ algısı yerleştirilirse bu istatistiklerin çok daha fazlasını yaşarız.”

“Bu Soruşturmaya Bir Siyasi Etki Oldu Mu?”

Öte yandan, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan da şunları kaydetti:

“Bir çocuk cinayetinin etrafında bazı siyasi figürlerin, kamu görevlilerinin olayı örtbas etmek için yayın yasağı getirenlerin, gazetecilerin köye giriş ve çıkışına kısıtlama getirenlerin girift ilişkilerine ne yazık ki şahit olduk. Hala nasıl oluyor da bir milletvekili ‘bazen bilip söylemememiz gereken şeyler var, aile bizim dostlarımız’ cümlesini kurabiliyor? Bu açıklamanın en başta aile üzerine muteber bir aile zırhı geçirmeye sebep olacağı nasıl hesaba katılmaz? Neden kolluk kuvvetleri o köydeki herkesi şüpheli olarak görerek işlem yapmadı? Buraya bir siyasi etki oldu mu? Cinayet soruşturmasında 41 gün geçmesine rağmen hala ifade, delil toplama işlemleri sürüyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER