20.8 C
İstanbul
3 Ekim 2024, Perşembe

AABF’den NRW Meclisi’nde 35.Yıl Onuruna Oturum ve Resepsiyon

(KÖLN) – Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 35. yılı onuruna Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Parlamentosu’nda bir oturum ve resepsiyon gerçekleştirdi.

35. yılını “Irkçılığa ve Ayrımcılığa Karşı” mottosuyla kutlayan AABF’nin, NRW’nin başkenti Düsseldorf’ta bulunan Eyalet Parlamentosu’nda gerçekleştirdiği oturumun moderatörlüğünü Almanya Alevi Gençler Birliği (BDAJ) Eş Başkan Serdar Dumlu yaptı.

Başarıyla Gerçekleştirilen Resepsiyonda Önemli Açıklamalar

35 yıllık AABF’nin Almanya’da çok önemli başarılara imza attığını ve diğer göçmen örgütlerine örnek olabilecek çalışmalar yürüttüğünü, ırkçılığı ve ayrımcılığı nefretle kınadıklarını belirtilirken, sırasıyla NRW Meclis Başkanı Rainer Schmeltzer, video mesajla Avrupa Uluslararası İlişkiler Bakanı Nathanael Liminski, AABF Genel Sekreteri Ufuk Çakır, NRW Meclisi İkinci Başkanı ve Yeşiller Partisi (Bündnis 90/Die Grünen) Milletvekili Berivan Aymaz, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekilleri Serdar Yüksel ve Volkan Baran konuşmalarda bulundular.

Bağlama ve nefesleriyle Ferda Çalışkan ve Ali Asker Arduç’un renk kattığı oturum resepsiyon ile son buldu.

Ufuk Çakır’ın Teşekkür Mesajı

AABF Genel Sekreteri Ufuk Çakır, resepsiyonla ilgili olarak resmi sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunarak şunları kaydetti:

“Sevgili Canlar merhaba,

35. kuruluş yıl dönümümüz sebebiyle Almanya’nın en büyük eyalet parlamentosunda (NRW’de) düzenlediğimiz resepsiyon son derece başarılı geçti. Bu resepsiyonu parlamento ile birlikte düzenledik. Parlamento Başkanı, Bakan ve Milletvekilleri, konuşmalarında AABF’mizin başarılarını büyük övgülerle dile getirip çalışmalarımızı takdir ettiler. Hedeflemiş olduğumuz diplomatik çalışmaları dile getirirken, ana başlığımız olan “ırkçılıkla mücadele” konusunda mesajlarımızı, hükumetten beklentilerimizi, endişelerimizi ve eleştirilerimizi net bir şekilde vurguladık. Bu anlamda tüm siyasilerle mesajlarımız ortaktı. Bu çalışmada emek veren, görev alan tüm canlara başta olmak üzere, tüm katılan canlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Aşk ile.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER