19.7 C
İstanbul
3 Ekim 2024, Perşembe

Kadın Cinayetini Protesto Eden Kadınlara Soruşturma Açıldı

(MUĞLA) – Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürülen Senem Kıvrık cinayetini protesto eden kadınlara soruşturma açıldı.

Menteşe ilçesinde Muhittin Kıvrık, 27 Ağustos’ta boşanma aşamasındaki eşi Senem Kıvrık’ı bıçaklayarak öldürdü. Mahkeme, kaçtığı ormandan yakalanan Kıvrık hakkında tutuklama kararı verdi.

Kadın Cinayetini Protesto Ettiler

27 Ağustos’ta ise kadınlar, Kıvrık cinayetini protesto etmek için Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya geldi. Kadınlar, “Acımız da büyük, İsyanımız da. Hesap vereceksiniz” yazılı pankartı açmış ve basın açıklaması yapmıştı. Ardından, slogan atarak Muğla Adliyesi’ne yürümüştü.

Kadınlara Soruşturma Açıldı

Bununla beraber, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarından avukatlarında olduğu 8 kadına, soruşturma açtı.

Ardından, bugün 7 kadın karakolda ifade vermeye gitti. Bununla beraber, Avukat Alev Öztürk ise soruşturmanın usulsüz olduğu gerekçesiyle ifade vermedi.

“Hukuki Sürecin Takipçisi Olacağız”

Muğla Baro Başkanı Levent Akgün de kadınlara destek verdi. Ayrıca, Akgün, şöyle konuştu:

“Bugün, ifadesi alınacak olan arkadaşlara destek olmak ve hukuki süreçte yardımcı olmak adına Muğla Barosu olarak burada buluyoruz. Anayasal bir hak olan gösteri ve yürüyüş hakkını kullanan kadınlar hakkında yasal işlem başlatılması hukuki anlamda kabul edilemez. Süreci yakından takip edeceğiz. Şiddetin her türlüsüne karşı olan Muğla Barosu olarak, artık kadınlara yönelik şiddet eylemlerinin son bulmasın; bu konuda caydırıcı yasal tedbirlerin bir an önce alınmasını istiyoruz. Bu konuda mücadele etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.”

Ardından, avukat Alev Öztürk ise şunları söyledi:

“Ben Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı ve üyesi olarak baronun görevlendirmesiyle kadın ve avukat kimliğiyle bu eylemde ve yürüyüşte bulundum. Dün ben ve 7 kadın arkadaşımız hakkımızda soruşturma başlatıldığı ve ifade alınacağı bilgisi verildi. Sırasıyla ifadelerimizi verdik. Her gün 3 kadının öldürüldüğü ülkede o acıya, öfkeye ses çıkaran kadınlar hakkında yasal işlem başlatmak trajikomik ve çok acı.

Ben avukat kimliğimle orada bulunmuş olmam sebebiyle hakkımdaki soruşturmayı avukatlık kanunu gereği ancak Adalet Bakanlığı’nın özel izni doğrultusunda direkt cumhuriyet savcısının yürütmesi gerekirdi ancak benim hakkımda da yakalama emri çıkartılıp doğrudan güvenlik şubeden ifadem için çağırdılar. Ben bu soruşturmanın usulsüz olduğunu söyledim ve ifademi vermedim. Hukuki sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Karya Kadın Derneği Başkanı Dilek Bulut da “Yaptığımız barışçıl protestonun bu şekilde güvenlik şubeye çağırılarak ifademizin alınması Türkiye gerçeği açısından çok acı. Susmuyoruz, korkmuyoruz ve itaat etmiyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER