19.7 C
İstanbul
3 Ekim 2024, Perşembe

Özlem Bayraktar Apartmanı Davasında Tepki Çeken Savunma

(MARAŞ) – 6 Şubat depremlerinde 29 kişinin öldüğü Özlem Bayraktar Apartmanı davası bugün devam etti. Duruşmada yapı denetim şirketi yetkilileri tepki çeken bir savunma yaptı.

Yapı denetim şirketi yetkisi, “Türk örf ve adetlerine göre insanları rahatsız etmemek adına binada denetim yapmadık”dedi.

Maraş’ın Türkoğlu ilçesindeki Özlem Bayraktar Apartmanı 6 Şubat depremlerinde yıkıldı. Bununla beraber, enkaza dönen binada 29 kişi öldü. Ardından, Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanık müteahhit Kadir Atmaca, tutuksuz sanıklar statik proje müellifi Hikmet Doğanay, şantiye şefi Beyza Aygün Bağdatlı, yapı denetim şirketi yetkilileri Hakan Çirişoğlu, Mehmet Kara, Mehmet Numan Aydoğan ve Nevzat Bol hakkında, “bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma” suçundan dava açıldı.

Özlem Bayraktar Apartmanı Denetim Yetkilisinde Tepki Çeken Savunma

Yapı denetim şirketi yetkilisi Hakan Çirişoğlu, binada gerekli denetimlerin yapamamanın nedenini binada oturanlar olduğunu ileri sürdü. Ayrıca, Türk örf ve adetlerine göre insanları rahatsız etmemek adına binaya ve evlere girmeyerek denetim yapamadıklarını belirtti. Öte yandan, yapı denetim şirketi yetkilisi Mehmet Numan Aydoğan ise binada oturan insanların olduğunu bilmediklerini iddia etti. Ardından, depremde ölen insanlar olduğunu öğrenince binada oturulduğu hakkında bilgilerinin olduğunu söyledi.

Bugün görülen ikinci duruşmada tutuklu sanık müteahhit Kadir Atmaca, diğer 6 sanık, depremde yakınlarını kaybedenler ile taraf avukatları yer aldı. Bununla beraber, Müteahhit Kadir Atmaca, savunmasında binayı 2007 deprem yönetmeliğine göre ve projeye uygun olarak yaptığını ileri sürdü. Atmaca, ayrıca, herhangi bir kusurunun bulunmadığını belirtti. Yanı sıra, Atmaca, cezaevinde bugüne kadar 25 kez hastaneye gittiğini anlattı. Prostat ve böbrek hastası olduğunu öne süren Atmaca, tansiyon ve şekerinin bulunduğunu söyledi. Atmaca, adli kontrol şartı ile tahliyesini istedi.

Mahkeme, Bilirkişi raporu bekleyecek

Mahkeme heyeti; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne müzekkere yazılarak bakanlıkları nezdinde Özlem Bayraktar Apartmanı ile ilgili gerekli denetimlerin yapılıp yapılmadığının sorulmasına karar verdi. Öte yandan, heyet, müteahhit Kadir Atmaca’nın tutukluluk haline devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, bilirkişi heyetinden raporun dönüşünün beklenmesine karar verdi. Duruşmayı 5 Aralık 2024 tarihine erteledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER