24.3 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Beyoğlu’nda “Yaşasın Sahneler” Ophelia-Hamlet ile Başlıyor

(İSTANBUL) – Beyoğlu’nda “Yaşasın Sahneler” tiyatro gösterimleri Ophelia-Hamlet ile başlıyor. William Shakespeare’in eserinden uyarlanan Ophelia-Hamlet Complex oyunu, bu akşam Ara Sahne’de. Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle tiyatro oyunu, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

Beyoğlu’nda Tiyatro Heyecanı Başlıyor

Beyoğlu Belediyesi, sanatı daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Diğer yandan, tiyatro topluluklarının daha fazla tanınması için de çaba gösteriyor. Ophelia-Hamlet Complex oyunu, saat 20.00’de tiyatroseverlerin karşısında olacak. Bununla beraber, Beyoğlu’nda sahnelenen diğer oyunlar da ekim ayı boyunca devam edecek.

Ophelia-Hamlet

Ophelia-Hamlet Complex oyununun yönetmeni Esra Tarhan, oyunun yönetiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardından seyircinin yeniden Beyoğlu’na dönmesinin sanat açısından önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Beyoğlu’nun eski kültürel dokusuna geri dönmesi için sanatın önemine dikkat çekti. Diğer taraftan bu etkinliklerin yalnızca belediye desteği ile mümkün olabileceğini ifade etti. Tarhan, sanatın Beyoğlu’na geri dönmesinde büyük bir katkılarının olduğunu belirtti.

Kadın Cinayetlerine ve Toplumsal Cinsiyete Dair Eleştiriler

Esra Tarhan, oyunun ana temasına değinerek kadın cinayetleri ve toplumsal cinsiyet konularını ele aldıklarını söyledi:

“Modern bir kadın sembolü olarak bugünden baktığımızda bütün bu kadın cinayetleri, toplumsal cinsiyet meselesi vs. bunun eleştirildiği, kadının tarihsel literatürde eril bakışın nesnesi haline geldiği düşünceye bir eleştiri olduğunu Hamlet’i hiç okumamış ve izlememiş bir seyirci de anlayabiliyor. Böyle bir başkaldırı ve isyanla bitiyor oyun. Ophelia aslına bakarsanız kendi öcünü tarihten almış oluyor. Burasının bahsedilen, bizim masal gibi dinlediğimiz o eski Beyoğlu olması için sanatın rolü çok büyük olacak” 

“Beyoğlu’nu Sanatla Yeniden Canlandırmalıyız”

Oyuncu Evren Akyürek, oyunun psikolojik derinliği hakkında konuştu. Ophelia’nın hayatını erkek figürlerin nasıl karanlığa sürüklediğini açıkladı. Hamlet’in psikolojisinden ziyade, Ophelia’nın psikolojisine odaklandıklarını vurguladı. Bunun yanı sıra, Beyoğlu’nun yeniden sanata kazandırılması gerektiğine dikkat çekti. Sanatla yaşayan bir kent olan Beyoğlu’nun tiyatro, müzik ve sergilerle yeniden hayat bulacağını ifade etti.

Her Hafta Bir Tiyatro Oyunu

Ekim ayı boyunca Beyoğlu’nda çeşitli tiyatro oyunları sahnelenecek. 13 Ekim’de Kumbaracı50 sahnede Muamma oyunu izleyiciyle buluşacak. Öte yandan, 20 Ekim’de Ses Tiyatrosu’nda Şahları da Vururlar sahnelenecek. Ayın son gösterimi ise 31 Ekim’de Tatavla Sahne’de Bulaşıkçılar oyunu olacak. Tüm tiyatro oyunları ücretsiz izlenebilecek. Ancak katılım sınırlı olacak ve rezervasyon gerekecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER