24.3 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Londra’da İsrail Karşıtı Protesto Düzenlendi

(ANKARA) –Londra’da, Filistin yanlısı gruplar, 7 Ekim 2023’te başlayan çatışmaların yıl dönümünde İsrail Karşıtı Protesto düzenledi. Protestocular, “Silah satışını durdurun” ve “Eli kanlı Keir Starmer” gibi sloganlarla tepkilerini dile getirdi. Bununla beraber, “Ateşkes hemen şimdi”, “Filistin’e özgürlük” ve “İsrail terörünü durdurun” sloganları da öne çıktı. Protestocular, İsrail’in Lübnan’a yönelik eylemlerine de karşı çıktı.

Londra’da Binlerce Kişi Filistin’e Destek İçin Yürüdü

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının yıl dönümünü, Londralılar büyük bir yürüyüşle andı. Binlerce kişi, Filistin Dayanışma Kampanyası ve diğer destekçi grupların öncülüğünde Russell Meydanı’nda buluştu. Ardından, topluluk Whitehall Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Öte yandan, eylemciler, İsrail’in dengesiz güç kullanmasına ve Ortadoğu’daki çatışmaların yayılma riskine dikkat çekti.

İsrail Karşıtı Protesto

Gösteride en çok seslendirilen talepler arasında İngiltere’nin silah satışını durdurması oldu. Protestocular, İngiliz hükümetine, Filistin’deki sivillere yönelik saldırılar durana kadar İsrail’e silah satışının sonlandırılması çağrısı yaptı. Bunun yanı sıra, göstericiler Keir Starmer’a da tepki gösterdi. Eli kanlı olarak nitelendirdikleri Starmer’a karşı öfkelerini “Eli kanlı Keir Starmer” sloganlarıyla dile getirdiler.

“Ateşkes Hemen Şimdi” Talebi Öne Çıkıyor

Protestocular, ateşkes talebini de yüksek sesle dile getirdi. 7 Ekim saldırılarından bu yana çatışmaların şiddetlenmesine dikkat çekerek “Ateşkes hemen şimdi” çağrısında bulundular. Bununla beraber, Filistin’e özgürlük talepleri de protestoların merkezindeydi.

İsrail’in Lübnan Eylemleri de Protesto Edildi

Londra’daki gösteride sadece Filistin değil, İsrail’in Lübnan’a yönelik eylemleri de hedef alındı. Protestocular, İsrail’in Lübnan’dan elini çekmesi gerektiğini savundu. “Lübnan’dan elinizi çekin” sloganlarıyla bu taleplerini duyurdular. İsrail’in terör uyguladığını iddia eden eylemciler, “İsrail terörünü durdurun” şeklinde slogan attılar.

Sonuç olarak, Londra’daki bu geniş katılımlı protesto, Filistin yanlısı grupların İsrail’e karşı tepkilerini net bir şekilde ortaya koydu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER