24.3 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

Özgür Özel: Erdoğan ve Bahçeli ile Anayasa Yapmayacağız

(İSTANBUL) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, anayasa tartışmaları hakkında “Erdoğan ve Bahçeli ile anayasa yapmayacağız” dedi. Kimseyle koalisyon kurmayacaklarını belirten Özel, buna rağmen, Türkiye İttifakı’nı büyüteceklerini ve Atatürk’ün partisini iktidara getireceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Tuzla’nın ardından Bakırköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Özel’e CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcıları Özgür Karabat ile Gökan Zeybek ve İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de eşlik etti.Özel, ziyareti sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“Erdoğan ve Bahçeli ile Anayasa Yapmayacağız”

Özel, açıklamasında koalisyon sorularına şu yanıtları verdi:

”Bahçeli, DEM’in elini sıktı diye biz ne Bahçeli ne Erdoğan ile oturur anayasa yaparız. Bizim sözümüz belli, Anayasa’ya uymayanlarla anayasa konuşmuyoruz, konuşmayacağız. Biz kimse ile koalisyon kurmayacağız ama Türkiye İttifakı’nı büyüteceğiz, Atatürk’ün partisini Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında yeniden iktidar yapacağız”

Özgür Özel İstanbul Sözleşmesine Vurgu Yaptı

CHP lideri, İstanbul’da 19 yaşındaki bir erkeğin yaşıtı iki kadını katletmesine ve Beyoğlu’nda iki erkeğin bir kadını taciz etmesine ilişkin sorulara da yanıt verdi. Özel, katillerin cezaevinden Erdoğan ve Bahçeli’nin afları ile çıktığını belirtti. Ardından, İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuzca çıkılmasını eleştirdi. Özel, “İstanbul Sözleşmesi kadınları koruyan bir sözleşmeydi” dedi. Kadınların öldürüldüğünü, şiddete ve tacize uğradığını vurguladı. Bununla beraber, devletin kadınların arkasından çekildiğini belirtti. Özel, “Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuzca çekilmiştir” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Erdoğan’a İstanbul Sözleşmesi’ni Yeniden Meclis’e Getirme Çağrısı

Özel, Erdoğan’a İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden Meclis’e getirme çağrısında bulundu. CHP olarak sözleşmeye oy verdiklerini hatırlattı. Öte yandan, kadın örgütlerinin de sözleşmeden çıkılmasına karşı olduğunu söyledi. Özel, Erdoğan’ın bu hatadan dönmesi gerektiğini belirtti.

“Bahçeli ile DEM’in El Sıkışması Türkiye’yi Rahatlatır”

TBMM’de yaşanan Bahçeli-DEM tokalaşması da Özel’e soruldu. Özel, “Bahçeli ile DEM’in el sıkışması Türkiye’de kutuplaşmayı azaltır” dedi:

“Siyasette yeni bir dönem başlayacak, başlamayacaktan öte şunu görmek lazım. ‘Normalleşme’ dediğimiz şey, varıp da Erdoğan ya da Bahçeli ile anlaşma yapmak değil. 22 yıldır bu ülkeyi bu hale getirenlerle anlaşma yapacak halimiz yok. Ne yapacağız? Biz, bu iktidarı ilk seçimde değiştireceğiz. Sayın Bahçeli ile DEM’in el sıkışması Türkiye’de tansiyonu düşürür, kutuplaşmayı azaltır. Şunu bilmek lazım, kutuplaşma diktatörlere, tek adamlara yarar. Kutuplaşma, sosyal demokratlara ve halkın geniş kesimlerine her zaman zarar verir, zarar verdi. Sözün güçlü olduğu yerde kutuplaşmanın olmaması lazım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER