28.3 C
İstanbul
5 Ekim 2024, Cumartesi

TBMM Dilekçe Komisyonunda Talepler: Uzun Evlilik Maaşlı Olsun

(İSTANBUL) – TBMM dilekçe komisyonuna yapılan başvurular arasında farklı konularda istekler dikkat çekiyor. Bunların arasında uzun evlilik yaşayan kadınlara maaş ödenmesi talebi de yer alıyor.

TBMM dilekçe komisyonuna gelen dilekçelerde ilginç öneri ve talepler var. Başvurularda uzun evlilik için maaş talebi, en düşük emekli maaşı ile engelli aylıklarının bir Cumhuriyet altını düzeyine çıkarılması gibi talepler var. TBMM Dilekçe Komisyonu, vatandaştan gelen başvuruları karara bağladı. Talepler arasında ilginç dilekçeler dikkat çekti. Bir kişi, boşanan veya eşi vefat eden kadınların, babalarının maaşını alabilme imkânının kaldırılması istedi. Bunun yanında evliliğini uzun süre yürüten kadınlara maaş bağlanması istedi.

Site Aidatı Dilekçesi: Havuz Kullanmayanlar Ödemesin

Bir vatandaş, oturduğu sitede bulunan yüzme havuzunu hiç kullanmamasına rağmen ödeme yapmaktan dert yandı. Ödemenin sadece havuzdan faydalanan kişilerden alınmasına ilişkin yasal düzenleme istedi.

En Düşük Emekli Maaşı Cumhuriyet Altın Kadar Olsun Dilekçesi

Önerilerden biri de maaşlarla ilgili. En düşük emekli maaşı ve engelli aylıkları bir Cumhuriyet altını düzeyine çıkarılması da dilekçeyle iletildi.

Bunun yanında Van’dan başvuran bir diğer kişi kişi, sokak düğünlerinin ve bu düğünlerde havai fişek patlatılmasının yasaklanmasına yönelik kanuni düzenleme yapılmasını istedi.

Dilekçelerde “65 Yaş Üstü Ücretsiz Gezemesin” de Var

Oyun konsollarının gümrük vergisinden muaf tutulması, akraba evliliğinin engellenmesi, denizcilik bakanlığı kurulması gibi talepler de dikkat çekiyor. Öte yandan 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahat hakkının kaldırılması da istekler arasında. Ayrıca suçluların aile soyağaçlarından çıkarılması talebi de yer alıyor. Öte yandan emeklilere araç alımında vergi indirimi yapılması, motosikletler için belirlenen azami hız sınırının artırılması da Komisyon’a gelen başvurular arasında göze çarpıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER