22.2 C
İstanbul
7 Ekim 2024, Pazartesi

Edirneli Pazarcı İsyan Etti: Fiyatları Soran, Almadan Gidiyor

(EDİRNE) – Edirneli pazarcı esnafı Erol Güneş fiyatlara isyan etti, “Yeşillikler 20 lira, maydanoz 15 lira, fiyatları soran almadan gidiyor” dedi.

Edirne’de Pazartesi halk pazarında alışverişe gelen vatandaşlar, fiyatları pahalı bulduklarını söyledi. Emekliler aldıkları maaşla geçinemediklerini, ek iş yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. 

Pazara alışverişe gelen Edirneli pazarcı Mustafa Yücer, fiyatların yükselmeye devam ettiğini belirtti. Ayrıca, “Fiyatlar maalesef böyle yükselmeye devam ediyor. Sebze ve meyveler bitiyor. Kışa dönünce mandalina, portakal çıkacak. Emekliyim, aldığım maaş gülünç, yetmiyor. Aynı zamanda ek işlerim var, öyle devam ediyor” dedi.

“Edirneli Tüketici de İsyan Etti”

Bununla beraber, alışveriş yapmaya gelen Fatma Tükenmez de şunları söyledi:

“Çok pahalı çok. Çiftçinin çalıştığı da pahalı satan da pahalı. Hepsi pahalı mazot, benzin. Ne yapsın, çiftçi de haklı. Ben hepsini haklı görüyorum. Pazarda fiyatlar düşsün ama çiftçinin çalıştığı da düşsün, alın teri, uğraşılıyor. Mazot, benzin düşsün, çiftçi alın terini kazanması lazım” ifadelerini kullandı.

“Fiyatları Soran Almadan Gidiyor”

Öte yandan, bir vatandaş da “Pazarda fiyatlar her zamanki gibi yüksek hele Edirne’de daha da yüksek. Emekli maaşınla geçinmek zor, çalışıyoruz. Çalışan emekli” ifadelerini kullandı. Edirneli pazarcı Erol Güneş de, “Fiyatlar çok pahalı, tabi ki alamıyorlar. 20 lira yeşillikler, maydanoz 15 lira, fiyatları soran almadan gidiyor. Şu anda havalar güzel gidiyor, bu fiyatlar. Kasım ayı sonuna doğru marul 35-40 lira, 50 liraya bile zor alınır” diye konuştu.

Türkiye, Gıda Enflasyonunda İlk Sırada

Öte yandan Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), ağustos ayında Türkiye’de yıllık enflasyondaki düşüşün etkisiyle genel enflasyonun bölgede gerilediğini duyurdu. Ancak Türkiye, gıda enflasyonu alanında yine ilk sırada yer aldı.

Temmuz ayında yüzde 50’yi aşan yıllık enflasyon, Ağustos ayında yaklaşık yüzde 10 puanlık bir düşüş gösterdi. Ancak bu düşüş, Türkiye’nin hala yüksek enflasyon oranlarına sahip olması nedeniyle ekonomik istikrar açısından bazı kaygıları da beraberinde getirdi. OECD ülkeleri arasında Türkiye haricinde kalan 24 ülkede enflasyon düşerken, dokuz ülkede artış, beşinde ise sabit kalma durumu gözlemlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER