21.9 C
İstanbul
7 Ekim 2024, Pazartesi

İsrail Beyrut’u Bombaladı, Hizbullah Hayfa Saldırısıyla Karşıladı

(ANKARA) – İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee yaptığı paylaşımla Burj el-Barajneh güney mahallesi sakinlerine uyarıda bulundu. Adraee, Hizbullah tesislerinin bulunduğu alanın yakın zamanda hedef alınacağını belirterek bölgenin tahliye edilmesi gerektiğini açıkladı. Bu uyarından 1 saat sonra İsrail tarafından Bayrut’a bombardıman başladı. Hizbullah ise İsrail kenti Hayfa’ya saldırarak karşılık verdi.

İsrail Beyrut’ta Saldıracağı Bölgeyi Önceden Açıkladı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee, Lübnan’ın Burj el-Barajneh’in güney mahallesi sakinlerine ‘bölgeyi tahliye edin’ uyarısı yaptı. X hesabı üzerinden açıklama yapan Sözcü Adraee şu ifadelere yer verdi:

“Burj el-Barajneh’in güney banliyösü sakinleri, özellikle haritalarda belirtilen binalara ve onlara bitişik olanlara acil bir uyarı: Hizbullah tesislerinin ve çıkarlarının yakınında bulunuyorsunuz ve IDF yakın gelecekte onlara karşı harekete geçecek. Kendi güvenliğiniz ve aile üyelerinizin güvenliği için bu binaları ve bitişiğindekileri derhal tahliye etmeli ve bunlardan en az 500 metre mesafe uzak durmalısınız.”

Uyarıdan 1 Saat Sonra Bombardıman Başladı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee’nin uyarısından 1 saat sonra Lübnan’a yeni bir bombardıman yapıldı. Lübnanlılar bombardımana ilişkin kaydettikleri görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Hizbullah Roket Attı, 5 Roketin Hayfa’yı Vurması Engellenemedi

Hizbullah, gece saatlerinde İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirdiği hava saldırısına cevap verdi. Lübnan’dan Hayfa bölgesine doğru ateşlenen 20 roketten 5’i Hayfa şehrini vurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri, Lübnan’dan Hayfa’ya atılan 5 roketin engellenememesi olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Hayfa bölgesindeki sokaklardan birinde yaşanan yıkım ve yükselen dumanların yer aldığı görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,629BeğenenBeğen
2,203TakipçiTakip Et
19,906TakipçiTakip Et
411AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER