22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Hatay’da Zeytin Ağaçları Sökülen Çiğdem Arslan Nöbette

(İSTANBUL) – 6 Şubat depremlerinde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da vatandaşların sorunları devam ederken bir mağduriyet de özel arazilerdeki zeytin ağaçların sökülmesiyle yaşanıyor. Hataylılar konutlara yol yapımı için tapulu arazilerindeki zeytin ağaçlarının geçici kamulaştırma ile bedel bile ödenmeden sökülmesine tepkili. Zeytin ağaçları sökülen Çiğdem Arslan da 20 günü aşkın süredir mücadelesini tek başına sürdürüyor.

7 Gündür Çadırda Nöbet Tutuyor

Kendilerine herhangi bir bildirim yapılmadan zeytin ağaçlarının sökülmeye başlandığını aktaran çiftçi Çiğdem Arslan, kalan ağaçlarının sökülmemesi için arazisindeki çadırda yaşamaya başladı.

Arslan, dün X hesabından paylaştığı bir video yoluyla siyasi partilere de çağrı yaparak destek istedi. Çadırda yedinci gününe giren Arslan şunları söyledi:

“Ne Yazık ki Desteklenmiyorum”

“Direnişim bitmek üzere. Yaklaşık 15 gün zeytin ağacının altında oturdum, daha sonra çadır kurdum. 20 günü aşkın süredir bir çığlığım vardı, “Milli servetimize sahip çıkalım” diye. Ancak burada ne yazık ki desteklenmiyorum. Tek başıma bu mücadeleyi vermeye çalışıyorum. Desteğe ihtiyacım var. Sizleri buraya, alana, hep birlikte tek yürek olmaya davet ediyorum.”

“Kadın Örgütleri, Neredesiniz?”

Arslan, son gönderisinde ise şu ifadelere yer verdi:

“Hukuksuzca gaspedilen toprağımı, 40 yakın ağaçtan arta kalan 8 zeytin ağacımı kurtarmaya çalışıyorum. Ne komşularım ne muhtar hiç kimse haklı direnişime ses vermiyor. Kadın örgütleri, siyasi partilerin kadın yapıları neredesiniz?”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER