18.2 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

AKP Kuruluş Yıldönümünde Sağ Partilerden Transfer mi Yapacak?

(İSTANBUL) – Bugün (13 Ağustos 2024) İyi Parti, Gelecek Partisi ve Yeniden Refah Partisi, düzenledikleri basın açıklamalarında AKP’nin 14 Ağustos kuruluş yıldönümünde muhalefetteki sağ partilerden milletvekili ve belediye başkanlarını transfer edeceği yönündeki kulis haberlerine yanıt verildi.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bağımsız pozisyonda bazı milletvekillerinin transfer olabileceğini belirtirken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu kendi partisiyle ilgili bu haberleri yayanları “mitomani hastası” (patolojik yalancı) olarak nitelendirdi; Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise “Belediye başkanlarımızı AK Parti’ye transfer etmeye çalışıyorlar” diyerek iddiaların gerçeklik payı içerdiğini kabul ederken, durumu “siyasi şantaj” olarak niteledi.

Müsavat Dervişoğlu’nun AKP ile İlgili Açıklaması

Bazı milletvekillerinin yarın AKP’nin kuruluş yıldönümünde partilerinden ayrılarak AKP’ye katılacağı iddialarına yanıt veren Dervişoğlu, “AKP’ye gidebilirler. Biz de sizler gibi duyumlar alıyoruz. Partimizden biri gitmiyor, bağımsız milletvekili pozisyonunda gitmesi muhtemel olan arkadaşlarımız var. Partimizden istifa eden hiçkimse hakkında olumsuz bir beyanda bulunmadık. Bundan sonra da bu tavrımızı değiştirecek değiliz. Onlara çıktıkları yeni siyasi yolda başarılar dileriz” dedi.

Ahmet Davutoğlu’nun Partisinin Pozisyonuna Dair Beyanı

Davutoğlu da, “Ben görevdeyken iki kavram kullandım aynı gün bu kavramlar Google’da en çok aranan kavramlar olmuş. Birisi epistemoloji biri de nepotizm. Bir yeni kavram söyleyeceğim; mitomani. Mitomani; sürekli yalan söyleyerek karakterini yalana ayarlayan kişi demek. Bir senedir ‘Gelecek Partisi’nden 3 kişi, 1 kişi, 7 kişi ayrılacak’ diye diye bir yılı tamamladık. İnsanda biraz utanma olur. Bunlar yalandan da utanmyorlar. Bir yıl geçti hala aynı haber tekrar tekrar geliyor. Benim bir kulağım Lübnan’da bir kulağım Bangladeş’te, bir kulağımla da Amerikan seçimlerini takip ediyorum. Mitomanilere ayıracak vaktim yok. Bizim arkadaşlarımızın da vakti yok” diye konuştu.

Fatih Erbakan’ın Transfer İddialarına Yanıtı

Fatih Erbakan yaptığı açıklamada 31 Mart Yerel seçimlerinde seçilen belediye başkanlarının “AK Parti iktidarının siyasi şantaj yöntemleriyle karşı karşıya kaldığını” söyleyerek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İktidar gücünü elinde bulunduranlar Yeniden Refah Partimizden seçilen belediye başkanlarımıza, kamu gücünü kullanarak hizmet yaptırmayacaklarını göstererek; hizmetlerin yapılması için gerekli imkanları, belediye başkanlarımızın partimizden istifa ederek, kendi saflarına geçmesi karşılığında vereceklerini ima ve ifade etmektedirler.

Yeniden Refah Partili belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı AK Parti’ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir. Bu noktada milletin tercihini, iradesini yok sayarak, şahsi ikbal, menfaat ve konforları uğruna saf değiştirenleri de milletimiz elbetteki affetmeyecektir. Bu gibi siyasi operasyonlar, milletimizin büyük teveccühüne mazhar olan, her ay üye kayıt rekorları kırarak emin adımlarla hedefe doğru ilerleyen, Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi Yeniden Refah Partimizin yükselişini asla durduramayacaktır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER