19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Mardin’de Eylem ve Etkinlikler 3 Gün Süreyle Yasaklandı

(MARDİN) – Mardin Valiliği, kent genelinde her türlü eylem ve etkinliğin 3 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Açıklamada eylem ve saldırı olaylarının önüne geçme yönünde gerekçe görüntülendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde 3 gün süreyle her türlü eylem ve etkinliğin yapılmasının yasaklandığı bildirildi. Olası provokasyon ve toplumsal olayların önlenmesine ilişkin verilen gerekçe dolayısıyla her türlü açık hava etkinliği yasaklandı.

Mardin Valiliği’nin Açıklama Metni

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet’in temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, millî güvenlik, kamu düzeninin sağlanması, Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, terör eylemlerinin ve suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, meydana gelebilecek olası provokasyonların ve yaşanması muhtemel toplumsal olayların önlenmesi amacıyla; açık alanlarda yapılmak istenilen toplanma, her türlü açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, miting, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma/nöbet eylemi stant açma, çadır kurma, drone çekim faaliyetleri, anket yapılması, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma vb. her türlü eylemin, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. Maddesi hükümleri gereğince; Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere, Mardin il sınırları içerisinde il merkezi, ilçeler, polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamında 15 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 15:00’dan 18 Ağustos 2024 Pazar günü saat 15.00’ a kadar 3 gün süre ile yasaklanmıştır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER