19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Silahlı Polislerin Gölgesinde Cem Yapıldı!

(İSTANBUL) – Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri’ne devletin müdahalesi bitmiyor. Bugün de anmalar tarihinde görülmemiş bir skandal yaşandı. Hem Alevi kültürüne hem de anmalar tarihine hiç yakışmayan bir uygulamayla Cem töreni tahrip edildi.

Düzenlenen Cem’e katılan dedelerin rızalık vermemesi üzerine müşkülün çözümü gerekirken, Cem’i düzenleyen dede razı olmayan dedeleri dışarı çıkarttı. Cem’de aynı zamanda silahlı polisler bulunuyordu.

ABKC ve AVF’nin Düzenlediği Cem Bu Kadar Olur!

Alevilik bir kez daha tahrip edildi. Yol’un ve erkanın gereği olduğu üzere “Razılığın olmadığı yerde Cem yürütülemez” ritüeli inkar edildi. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi (ABKC) Başkanlığı eliyle yaratılmaya çalışılan ucube AKP-MHP Aleviliği, gerçek yüzünü yine gösterdi.

ABKC Başkanlığı ve Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF) ortak cem düzenledi. 2. avluda düzenlenen Cem’e Türkiye Alevi Federasyonu (TAF), Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD), Alevi Kültür Dernekleri (AKD) ve bağımsız kurumlardan gelen dedeler de girdi.

Cihan Saltuk, Ali Ekber Erden, Cem Sultan Ermiş ve Ali Haydar Kurt dedeler “AKP-MHP iktidarının kurdurduğu bu başkanlığın düzenlediği asimilasyon amacı taşıyan bu ceme bizim rızamız yoktur” dedi. Cemi düzenleyen dedenin ise bu durumda müşkülü gidermesi gerekirken, “Rızalığınız yoksa serbestsiniz, rızalığı olan kalsın, olmayan serbest” diyerek dört dedeyi dışarı çıkardı.

Cem’i izleyenler, “Rızalık makamına polis müdahale edebilir mi” diyerek tepki gösterdi. Cem’i yöneten dede cevap vermedi.

Kamera: İsmail Demir

Silahların Gölgesinde Cem Yapıldı

Ceme giren dedeler, aynı zamanda içeride silahlı polislerin olduğunu da belirtti. Alevi kültür ve tarihini bozan bu tip uygulamalar, Alevi Kurumları tarafından sert eleştirildi.

Cihan Saltuk, Ali Ekber Erden ve Ali Haydar Kurt dedeler, Yol TV’ye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER