22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

İzmir’de Orman Yangınları Sürüyor: Sebep Piknik Ateşi ve Sigara

(İZMİR) – Türkiye’nin birçok yerinde devam eden orman yangınları endişe yaratıyor. Şu ana kadar 72 yangın çıktı, 27 yangına ise müdahale sürüyor. İzmir Ödemiş yangınıyla ilgili iki kişi gözaltına alındı, Yamanlar yangını ile ilgili üç kişi ise aranıyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’de, yerleşim yerlerini tehdit eden yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Yumaklı’nın açıklamasına göre Karşıyaka’daki yangın piknik ateşinden, Ödemiş’teki yangın söndürülmeyen sigara izmaritinden çıktı.

Üç Kişi Aranıyor Dört Kişi Gözaltında

Yumaklı’nın yangınlarla ilgili açıklaması özetle şöyle:

“Bugün itibariyle şu ana kadar ülkemizde 72 yangın çıktı. Bunların 45’i kontrol altında, 27’sine müdahale sürüyor. Bolu’da yangın çıkartanlar gözaltında.

İzmir’deki yangının çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yakmış olduğu bir ateş. Yamanlar mevkii, konut alanına yakın olması sebebiyle 17 ev yandı 105 ev boşaltıldı 44 iş yeri tahliye edildi.

Ödemiş’te Beydağ’ında iki çocuğun otluk alanda sigara içerken çıkarmış oldukları yangın. Bu yangını çıkartanlar da gözaltına alındı.

İzmir Yamanlar’da üç kişi aranıyor, İzmir Ödemiş’te iki, Bolu’da dört kişi gözaltına alındı.”

Adli Soruşturmalar Başlatıldı

Adalet Bakanlığı da farklı bölgelerde çıkan orman yangınlarıyla ilgili, “Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER