22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Trump, Harris’in Ekonomi Politikasına Yüklendi: Yoldaş Kamala

(ANKARA) – ABD Başkanlık seçimlerinin iki adayı Kamala Harris ve Donald Trump ve yarışı kazanmaları halinde uygulayacakları ekonomik programlar, ABD basınının gündeminde. Her iki aday da küresel ekonominin geleceğine yön verecek seçimleri kazanmaları halinde fiyat düşürme ve vergileri hafifletmeyi vadederken, adayların bu hedeflere ulaşmak için çizdikleri yol haritaları birbirinden farklı. Harris “orta sınıf” üzerinde yoğunlaşırken, Trump Harris’i “Yoldaş Kamala” diyerek tiye aldı ve Harris’in seçim konuşmasını “komünizm” diye niteledi.

ABD’de başkanlık seçimleri 5 Kasım’da yapılacak. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski ABD Başkanı Donald Trump bu hafta, seçimlerden sonra uygulayacakları ekonomi programlarına ilişkin yol haritalarını paylaşmak üzere, Kuzey Carolina eyaletine birer seyahat gerçekleştirdi. Adaylar, dünya ekonomisinin geleceğini etkileyecek seçimlerle ilgili destekçilerine önemli mesajlar gönderdi.

Harris Orta Sınıf Odaklı

Harris’in bu hafta açıkladığı ekonomi programı çerçevesine göre; federal hükümet, özel piyasalardaki çarpıklıkları düzeltmek adına keskin bir siyaset izleyecek. Harris’in en belirgin vaadi ”orta sınıfın” refah seviyesini ve ekonomisini güçlendirmek. Bu kapsamda Harris’in programı şirketler ve yüksek gelir sahiplerine büyük ölçekli vergi artışları getiriyor. Harris aynı zamanda Başkan Biden’ın 2021 yılında geçici olarak oluşturduğu çocuk vergisi kredisini kalıcı olarak yeniden etkinleştireceğini ve yeni doğan bebeklerin ebeveynlerine daha da fazla yardım sunacağını söyledi.

Trump Harris ve Biden’ı Suçluyor: Ekonomiyi Kabusa Çevirdiler

Trump ise ABD Başkanı olduğu dönemde ABD’yi zenginleştirdiğini ifade ederken, bunu tekrar yapacağını ileri sürüyor. Harris’in ekonomi politikalarını “komünizm” diye niteleyen Trump, Asheville’de yaptığı konuşmada, ”Ben Harris ve Biden’a ekonomik bir mucize devrettim ve onlar bunu çabucak bir ekonomik kabusa çevirdiler” dedi.

Yoldaş Kamala

Trump, “Kamala, konuşmasında tam bir komünist gibiydi. Yoldaş Kamala, sosyalist fiyat kontrolleri uygulamak istediğini açıkladı. Bunun daha önce hiç işe yaramadığını gördünüz” ifadelerini kullandı.

Seçmenlere X hesabı üzerinden “Başkan olduğum zamandan daha iyi durumda mısınız” sorusunu yönelten Trump seçim kampanyasında büyük oranda ekonomi alanına yoğunlaştı.

Harris gibi Trump da hükümetin gücünü piyasalara müdahale etmek, tüketicilere yardımcı olmak, fiyatları düşürmek ve vergi yükünü hafifletmek için kullanacağına yönelik vaatler de bulunuyor. ABD eski Başkanı, seçilmesi halinde ilk aşamada araç sigorta maliyetlerini ve enerji fiyatlarını düşüreceğini açıkladı.

Trump’ın Göç Karşıtı ve Cinsiyetçi Tutumu

Göç karşıtı tutumu kampanyasının önemli argümanlarından birini oluşturan Trump, ”yaklaşık bir milyon mültecinin sınır dışı edileceğini böylece konut fiyatlarının düşeceğini” de söyledi. Trump’ın, daha fazla şirketi yerli üretime zorlamak amacıyla, ithal edilen mallara yeni vergiler getirileceğini de ifade ediyor.

Öte yandan Trump, seçime yönelik konuşmasında Time dergisinin kapağındaki Harris çizimini de gündemine aldı. Rakibine karşı kadın düşmanlığı üzerinden cinsiyetçi bir dil kullanan Trump, dergi kapağı hakkında Kamam Harris’in fiziksel görüntüsünü hedef alarak şunları söyledi:

“Bir sürü fotoğraf çekmişler ama işe yaramamış, bu yüzden bir ressam tutmuşlar. Ben Kamala’dan çok daha iyi görünüyorum.”

ABD’de The Economist, YouGov gibi kuruluşların tarafından yakın zamanda yapılan kamuoyu yoklamaları, ABD seçmeninin seçimlerde karar verme davranışını en çok etkileyen faktörün ekonomi olduğunu gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER