19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Bu Akşam, Yolun Gündemi’nde Serçeşme Ruhu Konuşulacak

(İSTANBUL) – Bu akşam (22 Ağustos 2024) Yol TV ekranlarında Türkiye saatiyle 20:00’da canlı olarak ekrana gelecek Yolun Gündemi’nde “Serçeşme Ruhu” konuşulacak.

Özkan Lafatan’ın moderatörlüğünde yayınlanacak Yolun Gündemi’nin konukları, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe ve Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) Eş Başkanı Mehmet Gündüz.

Hacıbektaş’ta Neler Yaşandı?

Devlet ve ittifak ortaklarının müdahalesine rağmen, Hacıbektaş’ta direnen Alevi örgütlerinin birliğini koruma konusunda sergilediği kararlılığın konuşulacağı programda, toplumun manipüle edilmesine nasıl karşı çıkıldığı ve iktidar tarafından bir seferberlik gibi görülerek insanları aldatmak için sarf edilen çabaya rağmen, bu çabaların nasıl boşa çıkarıldığı üzerine fikir alışverişinde bulunulacak.

Yanlış ve aldatıcı bilgilerle Serçeşme’nin kuşatılmaya çalışılmasına karşı gösterilen çabanın arka planında yer alanlar, olaya tanıklıklarını anlatacak. Aynı zamanda, Alevi Kurumlarının ortak tavrı ve direncini toplumun nasıl karşıladığı da tartışılacak.

Hacıbektaş’ta İlkler: Alevi Toplumu ve Kurumlarına Bakış Değişiyor

Hacıbektaş tarihinde ilk kez muhalefet partilerinin ortak bir dille, aynı amaçta buluşmalarının arkasında yatan ana sebebin de tartışılacağı programda, Alevi kurumlarının siyasetin gölgesinde kaldığı iddiaları da cevaplanacak. Örgütlü mücadelenin siyasetçilerin görüş ve söylemindeki dönüştürücü güç anlatılacak.

Yolun Gündemi, Türkiye saatiyle 20:00’da Yol TV ekranlarında. Kaçırmayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER