22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Meclis, 10 Eylül’de Can Atalay İçin Tekrar Toplantıya Çağırılacak

(ANKARA) – CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Can Atalay için TBMM’yi 10 Eylül’de tekrar olağanüstü toplantıya çağıracaklarını açıkladı. Emir, “Meclis’te yapılan genel görüşmenin amacına ulaşmadığını görüyoruz. O toplantıda Meclis’e kan düştü. Dokunulmaz olan Meclis kürsüsüne dokunan, hatibe saldıran, kadına şiddetin olduğu bir toplantıya şahit olduk. Can Atalay’ın milletvekili olduğunun bir kez de Genel Kurul’da okutulmasını talep ediyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“10 Eylül’de Meclis’i olağanüstü toplantıya çağıracağız”

Can Atalay için Meclis’e tekrar olağanüstü toplanma çağrısı yapacaklarını ifade eden Emir, şunları söyledi:

“Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmediği üç kez Anayasa Mahkemesi tarafından tespit edildi. AYM kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasından itibaren Can Atalay milletvekilidir, kendisinin gelip yemin ederek göreve başlaması cezaevinde olduğu için imkansızdır. Kendisi cezaevinde defacto bir biçimde tutuluyor. Meclis’te yapılan genel görüşmenin amacına ulaşmadığını görüyoruz. O toplantıda Meclis’e kan düştü. Dokunulmaz olan Meclis kürsüsüne dokunan, hatibe saldıran, kadına şiddetin olduğu bir toplantıya şahit olduk. Biz tekrar 10 Eylül’de Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Can Atalay’ın milletvekili olduğunun bir kez de Genel Kurul’da okutulmasını talep ediyoruz. TİP dahil partilerin grupları ile görüşme halindeyiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER