20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Solingen Çeşitlilik Festivali Saldırısı ile İlgili Bir Gözaltı

(İSTANBUL) – Almanya’nın Solingen kentinde, şehrin 650. yıldönümünün kutlandığı çeşitlilik festivalinde gerçekleşen bıçaklı saldırı sonrası bir kişi gözaltına alındı. Solingen Çeşitlilik Festivali saldırısı ile ilgili gözaltına alınan 15 yaşındaki şüphelinin hala kayıp saldırganla ilişkisi ise henüz net değil.

15 Yaşında Bir Şüpheli Gözaltına Alındı

Düsseldorf Savcılığından Markus Caspers festival saldırısına dair bugün polis Thorsten Fleiss ile basın toplantısı düzenledi. Fleiss, 15 yaşında bir şüpheliyi gözaltına aldıklarını ve hala kayıp olan saldırganla bir bağlantısı olup olmadığını araştırdıklarını söyledi. Fleiss, “Saldırgan insanların boğazını hedef almış gibi görünüyor” dedi.

Terör Olasılığı Üzerinde Duruluyor

Savcı Markus Caspers ise polisin terör olasılığı üzerinde durduğunu, başka belirgin bir sebep göremediklerini ve saldırganın kurbanlar tarafından tanınmadığını söyledi.

Öldürülen üç kişinin ikisinin 67 ve 56 yaşında erkek ve birinin 56 yaşında bir kadın olduğu bildirildi.

Soruşturma çerçevesinde polis tarafından yapılan açıklamada soruşturmanın tüm hızıyla sürdüğü aktarıldı.

Solingen Çeşitlilik Festivali Saldırısı

Solingen’de düzenlenen Çeşitlilik Festivali kapsamında kutlamalar sürerken bir kişi tarafından rastgele bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırganın dün (23 Ağustos) yerel saatle 21.45 sıralarında etraftakileri rastgele bıçaklaması sonucu üç kişi hayatını kaybetmiş, beşi ağır sekiz 8 kişi de yaralanmıştı. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edilmiş, ancak saldırgan olay yerinden kaçmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER