20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

İsrail-Hizbullah Gerilimi: BM, Taraflara Çağrı Yaptı

(ANKARA) – Birleşmiş Milletler Lübnan Özel Koordinatörlüğü Ofisi (UNSCOL) ile Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) tarafından yapılan ortak açıklamada, İsrail’in Lübnan’ın güneyine saldırdığı ve Hizbullah’ın karşılık verdiği bölgede, “herkesi ateşi kesmeye ve daha fazla gerilimi tırmandırıcı eylemlerden kaçınmaya” çağırdı. Açıklamada, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırısının ardından sınır bölgesindeki gelişmelerin endişe verici olduğunu belirtildi.

İsrail, “Hizbullah’ın geniş çaplı bombardıman hazırlığına karşı önleyici saldırı” başlatması ve Hizbullah’ın üst düzey komutanı Fuad Şükür’ün öldürülmesine yanıt olarak İsrail’i 320 katyuşa füzesiyle vurduğunu açıklamasının ardından Birleşmiş Milletler’in Lübnan merkezli ofislerinden de açıklama yapıldı.

BM, Gerilimin Düşürülmesi için Güçlü Temaslarda Bulunacak

UNSCOL ve UNIFIL’den yapılan açıklamada, “Sabahın erken saatlerinden bu yana Mavi Hat boyunca yaşanan endişe verici gelişmeler ışığında, UNSCOL ve UNIFIL herkesi ateşi kesmeye ve daha fazla gerilimi tırmandırıcı eylemlerden kaçınmaya çağırmaktadır. Çatışmaların durdurulmasının ardından BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı Karar’ının uygulanması ileriye dönük tek sürdürülebilir yoldur. Gerilimin düşürülmesi için güçlü bir şekilde çağrıda bulunmak üzere temaslarımızı sürdüreceğiz” ifadeleri kullanıldı.

BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 Sayılı Kararı Neyi İçeriyor?

Bu karar, İsrail’in Mavi Hat’tın gerisine çekilmesini ve bu hat ile Lübnan’daki Litani Nehri arasındaki bölgenin silahsızlandırılmasını, burada sadece Lübnan ordusu ve UNIFIL’e ait silah ve askeri araç gerecin bulundurulmasını öngörüyor.

Netanyahu’dan açıklama: Kim Bize Zarar Verirse Biz de Ona Zarar Veririz”

İsrail Devlet Başkanı Benjamin Netanyahu ise yaptığı açıklamada, “Kim bize zarar verirse biz de ona zarar veririz” diyerek güney Lübnan’ın yanı sıra Lübnan’ın diğer yerlerinde, tehdit oluşturan bölgelerin de hedef haline getirilebileceğine işaret etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER