20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

AABK İnanç, Yol ve Erkan Kurulu: Yolun Özüne Sahip Çıkalım

(İSTANBUL) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) İnanç Yol ve Erkan Kurulu, basın ve yayın kurumlarına bir açıklama göndererek, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın Avrupa’daki AKM ve Cemevleri’nde asimilasyon amacıyla panel ve konferanslar düzenlemek için harekete geçtiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada gri pasaportlı dedelerin kurumlara girmesine izin verilmeyeceği belirtilirken, AKM ve Cemevleri’nden de bu konuda dikkatli davranması gerektiği, ülke federasyonlarının yetkili organlarının bilgisi ve onayıyla hareket etmelerinin ne denli önemli olduğu işaret edildi.

“Asimilasyoncu anlayışlara karşı birlik olalım”

AABK İnanç, Yol ve Erkan Kurulu’nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Aleviliğin asimilasyonu politikalarının bir ürünü olarak kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığını kabul etmiyoruz.

Bu kurumla işbirliği içinde olan ve Aleviliğin asimile edilmesine hizmet eden sözde dede, özellikle gri pasoportlu dedelerin Avrupa’daki Cemevlerimizde herhangi bir organizasyon (panel, konferans, erkan) adı altında gelip, kurumlarımıza girmelerine izin vermeyeceğiz. Alevi-Bektaşi-Kızılbaş inanç, yol ve erkanlarımızın korunması, her türlü asimile edilmesinin önüne geçmek adına bu elzemdir.

Ülke Federasyonlarının Bilgi, Onay ve Rızalığı Önemli

Bu bağlamda; inancımız ve öğretimizle ile ilgili etkinliklerde yer alacak; akademisyen, panelist, yazar-çizer, ana, dede vb hizmet sahiplerinin daha önceden ülke federasyonlarının yetkili organlarının, inanç kurullarının bilgisi ve onayı doğrultusunda, rızalığı alındıktan sonra davet edilmelerinin önemli olduğunu vurgulamak isteriz. İnanç yol ve erkanlarımızın özünü korumak, değerlerimizi yaşatmak, inanç ve kurumsal birlikteliğimizi güçlendirmek, bu zor süreçte, dirliğimizi, birliğimizi korumak hepimizin görevi olmalıdır. İnanç, Yol ve Erkan kurulu olarak; Canlarımızı yolumuzun özüne sahip çıkmaya, asimilasyoncu anlayışlara karşı hep birlikte mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

Yol Bir Sürek Binbir Düsturu

Birlikte yürütülecek her türlü çalışmada, Alevi inancının özüne ve inancımızın derinliğine, farklılıklarımıza, yol bir sürek binbir düsturu ile saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çiziyor ve tüm canları zalimin karşısında, dayanışmaya ve birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. İçeriden-dışarıdan gelen ve gelecek saldırılar karşısında, gönüllerimizi, tarihten gelen mirasımız ile birlemeye çağırıyoruz.

Gün; Birlik olma günüdür.

Kapı kullarına, güçlüden yana, zalimin yanında saf tutanlara, yolumuza ihanet edenlere karşı durma ve mücadele etme günüdür. Hak Muhammed Ali yardımcımız, Bozatlı Hızır yoldaşımız olsun. Aşk ile..”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER