19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Ada ve Zelal Yıldırım’ın Ailesi, Yeni Adli Yılda da Adalet Arayışında

(İSTANBUL) – 24 Temmuz 2024 tarihinde, Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki Ören Mahallesi’nde, trafik polisi baba Basri Ayaz’ın 11 yaşındaki oğlu K.A’yı traktör kullandırmaya özendirmesi sonucu, K.A.’nın dördü kız olmak üzere beş çocuğun üzerine traktör sürmesiyle yaşanan kazada Ada ve Zelal Yıldırım kardeşler vefat etmişti.

Trafik polisi baba Basri Ayaz, tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Çocukları K.A.’yı traktör ve silah kullandırmaya özendirerek büyük ihmali olan Ayaz ailesinin tutuklu olarak yargılanmasını isteyen Yıldırım ailesi, yeni adli yılın başlamış olması sebebiyle kamuoyuna seslenerek savcılık dosyasını ve ebeveynlerin tutuklanması kararını beklediklerini duyurdu.

Ada ve Zelal Yıldırım Kardeşlerin Kaybının Üzerinden 44 Gün Geçti

Trafik bilirkişi raporunda yüzde 100 kusurlu çıkan ailenin tutuklanması talebini sosyal medya hesaplarından defaatle duyuran acılı Yıldırım ailesi, K.A.’nın sorumsuz ebeveynlerinin cezalandırılmasını, bir daha bu tip olayların yaşanmaması ve caydırıcılık taşıması açısından da bekliyor.

Yıldırım Kardeşler, 40. Günlerinde Anılmıştı

Yıldırım ailesi Ada ve Zelal’i kırkıncı günlerinde anmış, yaptıkları açıklamada ise “Derlermiş ki; ‘İnsan sevdiği birini kaybettiğinde yüreğinde 40 mum yanarmış. Her geçen gün bir mum sönermiş. 40. gün ise tek bir mum kalırmış ve o mumum ateşi sonsuza dek yanarmış…” ifadelerini kullanmışlardı.

“Anneanneniz adalet istiyor, adalet”

Acılı anneanne de Basri Ayaz’ın serbest dolaşması, hala mahalleye gidip gelmesini kaldıramadığı için bir süre önce isyan etmişti. “Beni insanlarla buluşturun” diyen anneanne, yayınladığı kısa mesajda adalet arayışını dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER