22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Eğitim-Sen, KESK ve PSAKD’den Laik, Demokratik Eğitim Çağrısı

(KÖLN) – Eğitim-Sen, KESK ve PSAKD üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı kapısı önünde “Laik, Demokratik, Bilimsel ve Parasız Eğitim” ve “Derin Yoksulluk Öğrencilerimizi Vuruyor” başlıklı basın açıklamasında bulundu.

Üyelerin pankart, döviz ve sloganlarla destekte bulunduğu basın açıklamasını üç kurum adına okuyan Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak “Okula aç giden çocuğun sadece karnı mı aç oluyor? Beyni aç oluyor, yeterince başarı gösteremiyor, psikolojik çöküntü içinde oluyor. Eğer yanı başında her gün meyve alan arkadaşı varsa onun yanında eziklik duygusu yaşıyor. Anne ve babası da yaşıyor.” dedi.

Basın açıklaması sırasında üyeler; defter, kalem, silgi ve kitap gibi okul eğitim araç gereçlerini fiyatları gözükecek şekilde yere koyarak sergilediler.

Ortak Basın Açıklamasının Tam Metni

“Özel okullarda sadece kitap fiyatı 25 bin lirayla 30 bin lira arasında. Özel okullar en düşüğü 300 bin liradan, 1 milyona kadar yükseliyor. Bunları kim verebiliyor, bir avuç zengin. Eğitim zorunlu ve parasızdır. Eğitimi zorunlu ve parasız kıldığınız Anayasa’dan bugün getirdiğiniz noktaya bakın. Her konuda Anayasa ihlali yaptığınız gibi, bu ülkenin yoksul halk çocuklarının eğitim hakkını da yok sayıyorsunuz. Oligarşik bir sınıfa çalışıyorsunuz.

Yoksulluk, Uyum ve Başarı Problemlerini de Doğuruyor Vurgusu

Okul ihtiyaçlarının karşılanamaması, sadece eğitimde başarıyı değil, okula olan motivasyonunu ve aidiyet duygusunu da olumsuz etkilemektedir. Örneğin, yeterli beslenemeyen bir öğrenci, derslerde konsantre olmakta zorlanmakta ve öğrenme sürecinde akranlarından geri kalabilmekte. Benzer şekilde, diğer öğrencilerle kıyaslandığında eski ya da yetersiz kıyafet ve kırtasiye malzemelerine sahip olmak, öğrenciler arasında sosyal uyumsuzluklara ve psikolojik baskılara neden olmaktadır. Bu durum öğrencilerin okul ortamındaki uyumunu ve akademik başarısını doğrudan etkileyici sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER