20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Narin’in Cansız Bedenine Ulaşılması Üzerine Eylemler Patlak Verdi

(İSTANBUL) – 19 gündür kayıp olan Narin Güran’ın cansız bedeninin evine 2.5 kilometre uzaklıkta bir çuvalın içine koyulmuş halde dere kenarında bulunması üzerine, Türkiye’nin dört bir yanında eylemler patlak verdi.

Kadın örgütleri birkaç saat içerisinde İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep ve Adana’da eşzamanlı eylemler organize ederken, Narin’in memleketi Diyarbakır da gösterilerin en büyüğüne sahiplik yapıyor.

Görüntüler: Mezapotamya Ajansı

Diyarbakır’da Düzenlenen Gösteride Binler Yürüyor

Diyarbakır’da düzenlenen gösteride binlerce insan “Jin Jiyan Azadî” (Kadın Hayat Özgürlük) ve “Susma, sustukça sıra sana gelecek” sloganları atarak yürüyor. Yürüyüşe, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da katılıyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 6 Kentte Örgütlendi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun İstanbul Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde toplanan kalabalık, “Korkma, yalnız yürümeyeceksin” sloganı atarak bir araya geldi.

Platform adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili kadınlar, hepiniz hoşgeldiniz. Dövizlerimizi kaldıralım, o dövizlerde Narin’in güleryüzü var. Gencecik kardeşimiz 19 gündür kayıptı, güya aradılar. 3 kez bakıldığı söylenen derede bir çuvalın içinde bulundu Narin’in bedeni. Bugün Narin için buradayız. Gencecik yaşta öldürülen, kaybedilen, istismara uğrayan bütün çocukların hesabını soracağız.

Sevgili dostlar; buradan söz verelim. Bütün kardeşlerimize, bütün çocuklara, bütün kadınlara söz verelim. Biz buradayız, mücadelemize devam edeceğiz. İstedikleri kadar onlar görevini yapmasın. Kimin ihmali olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz buradayız. Bütün sorumlulardan hesap soracağız. Narin’in ölümündeki gerçekleri de ortaya çıkartacağız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER