19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

ABF: Yaşam Hakları Elinden Alınan Yeni Narin’ler İstemiyoruz!

(KÖLN) – Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gün önce ailesinin kayıp olarak duyurduğu 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşılması üzerine toplumdan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Narin’in 19 gün sonra cansız bedeninin evlerine 2,5 km. ötede bir dere kenarında, çuval içerisinde jandarma ekipleri tarafından bulunmasının duyurulması ile gerek gazete haberleri ve televizyon tartışma programlarında, gerekse sosyal medya sitelerinde tepkiler artmaya başladı.

Alevi Bektaşi Federasyonu da (ABF) resmi sosyal medya hesabından küçük yaşta hayattan koparılan Narin için toplumsal sahiplenmenin önemine binaen bir basın bülteni paylaşımında bulundu.

ABF’nin Basın Bülteninin Tam Metni

ABF’nin basın bülteninde şunlar kaydedildi:

“Basına ve kamuoyuna,

19 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın küçücük cansız bedeni bugün bulundu. Bu sabaha kadar tüm ülkenin beklentisi, geçmiş yaşanmışların aksine Narin’in canlı şekilde bulunmasına yönelikti. Kamuoyunun ciddi şekilde sahiplendiği ve artık çoçuk ölümlerinin önüne geçilmesi konusunda duyarlılık gösterdiği toplumsal bir duruma basın yayın yasağı konması, şeffaflığın önüne geçse bile toplumsal sahiplenmenin önünü kesememiştir.

Devlet ülkenin neresinde bir çoçuk yaşıyorsa, evrensel çoçuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarını gözetmek zorundadır.

Narin’in katili veya katillerinin biran önce tespit edilip gereken en ağır şekilde cezalandırılmaları, yaşanacak çoçuk ölümlerinin önüne geçilmesi konusunda hem caydırıcı olması hem de toplumsal vicdana hizmet etmesi anlamında önemlidir.

Yaşam hakları elinden alınan yeni Narin’ler istemiyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER