22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Sözlü Tarih Projesi’nin Lansmanı, 29 Eylül’de Köln’de Yapılacak

(KÖLN) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Projesi’nin beşinci ve son etabı olan Sözlü Tarih Projesi’nin açılışını 29 Eylül Pazar Günü Almanya’nın Köln kentindeki Rathaussaal Porz Salonu’nda gerçekleştirecek.  

Porz Rathaussaal Salonu’nda saat 14:00’da başlayacak programda sanal müze filminin gösterimi, hafıza merkezinin sunumu gerçekleştirildikten sonra saat 16:00’da sözlü tarih çalışmalarının da lansmanı yapılacak.

AABK’nın Basın Açıklamasının Tam Metni

Basın ve yayın kurumlarına gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Projesinin tanıtımı ve Sözlü Tarih’in Projesi’nin açılışı 29 Eylül 2024 tarihinde Köln Rathaussaal Porz Salonunda gerçekleşecek. Madımak Katliamı Hafıza Merkezi, Sivas’ta Alevilere yönelik gerçekleştirilmiş pogrom karşısında ulusal ve uluslararası düzeyde farkındalık yaratmayı ve sorumluluk alınmasını sağlamayı amaçlayan bir yüzleşme çağrısı olarak hayat buldu. Bu anlamıyla Madımak Katliamı Hafıza Merkezi, hakikatlerin toplumsal hafızada yer edinmesi, dünyaca tanınması ve gelecek kuşaklara aktarılması için inşa edildi.

Adaletin tesis edilemediği zamanlarda, hakikati en geniş kesimlere ulaştırmak, adaleti tesis etmese de yeni bir mücadele alanı olarak öne çıkıyor. Madımak Katliamı Hafıza Merkezi’nin amacı da tam olarak bu mücadeleyi yükseltmek, hakikati en geniş kesimlere ulaştırmak ve unutturmamaktır.

Dijital Kütüphane, Sanal Müze, Belgesel, Web Belgesel, Sözlü Tarih Görüşmeleri ve Röportajlardan oluşan Madımak Katliamı Hafıza Merkezi 3 3 canımızın onuruna, gökyüzüne bakan herkesin görebileceği, web ortamında hazırlanmış bir anıttır.

Yapımcılığını Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun (AABK) üstlendiği projenin Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Edremit, Samsun, Diyarbakır gösterimlerinin yanı sıra İngilizce, Almanca, Fransızca, Felemenkçe gibi pek çok dile çevrilen “Çok Kötü Bir Şey Oldu” Madımak Katliamı ve Ötesi Üzerine Bir Film adını taşıyan belgesel filmin Almanya genelinde ve Avrupa’da birçok yerde özel gösterimleri de gerçekleştirildi.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER