20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Fatih’te Tarihi Bina Çöktü: Bir kişi hafif yaralandı

(İSTANBUL) – Fatih’te 3 katlı tarihi metruk binada çöktü. Yoldan geçen 1 kişi hafif şekilde yaralanırken binanın boş olmasıyla facianın eşiğinden dönüldü. Bölgenin tarihi binalardan oluşması ve olası bir çökme riski nedeniyle etrafındaki yapılar tahliye edildi.

Tarihi Bina Büyük Bir Gürültüyle Çöktü

Dün gece (12 Eylül) saat 23.00 sıralarında Zeyrek Mahallesi Büyük Karaman Caddesi’nde, giriş katında berber dükkanı bulunan 3 katlı tarihi bina, büyük bir gürültüyle çöktü. Yoldan geçmekte olan vatandaş, üzerine beton ve taş parçalarının düşmesi sonucu hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, AFAD, polis arama-kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı vatandaş, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çevredeki Binalar Tahliye Edildi

Olay yerinde enkaz arama çalışmaları yapıldı. AFAD ve polis arama-kurtarma timlerinin de katıldığı, K-9 arama-kurtarma köpeğiyle yapılan çalışmalarda enkazda kimsenin olmadığı tespit edildi. Bölgenin tarihi binalardan oluşması ve olası bir çökme riski bulunması nedeniyle çöken binanın etrafındaki yapılar tahliye edildi. Zabıta ekipleri, sokağı ve riskli binaların etrafını demir bariyerlerle kapattı.

İstanbul Valiliği de Fatih ilçesinde 3 katlı metruk bir binanın çöktüğünü, olayda bir kişinin hafif yaralandığını bildirdi.

İstanbul İtfaiye Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, göçükte eğitimli köpek ve cihazlarla yapılan aramada herhangi bir can kaybına rastlanmadığı belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER