22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Van’da 2. Gurme ve Gastronomi Fuarı açıldı

(VAN) – Van’da bu yıl ikincisi düzenlenen “Gurme ve Gastronomi Fuarı”, Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, kültürlerin buluşmasını anlamlı bulduğunu belirterek, kayyımların kentin huzurunu kaçırarak bu buluşmaya zarar verdiğini söyledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde gerçekleştirilen fuara, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal’ın yanı sıra Ankara, Trabzon, Erzurum, Hakkari, Diyarbakır ve Şanlıurfa’dan 88 firma katıldı.

“2. Gurme ve Gastronomi Fuarı ile Kültürlerin Buluşmasını Anlamlı Buluyoruz”

Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi’nin birer açış konuşması yaptığı törende konuşan Eş Başkan Neslihan Şedal, “Bu fuarın kentimizi layık olduğu en üst değerlere taşımayı umut ediyorum. Bizler, horonun Karadeniz kültürüyle, halayın Kürt, Ermeni ve Türk kültürüyle buluşmasını anlamlı buluyoruz. Van, misafirperverliği, kardeşliği, eşitliği, özgürlüğü ve adaletiyle birçok medeniyeti besleyen bir kent olmuştur. Bu gastronomi fuarı, aslında Van’ın neye hizmet ettiğini gösteriyor” dedi.

Kayyum Tahribatı

Konuşmasında kayyımların yarattığı tahribata değinen Şedal, şunları söyledi:

“Maalesef son 8-9 yıldır bu kentin huzurunu kaçıran kayyım gaspı ile karşı karşıyayız. Kayyım gaspı, halkların değerlerine saldıran ve özgürlük ile eşitliği inşa etmeye çalışan kentlerin değerlerini yok etmeye çalışan politikaların en somut örneklerindendir. Bu kentte huzuru kaçıranlar, iktidar aklıyla atanan kayyımlardır. Bu kayyımlar, halkın dilini ve kültürünü yok etmek istemiştir. Bugün burada huzuru buluyorsak, bu halkın iradesine saygı duymayı öğrenmekle gerçekleşmiştir.”

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi ve Eş Başkan Şedal ile beraberindekiler fuardaki standları gezdi. Fuar, 15 Eylül’e kadar devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER