19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Şişli Belediyesi’ndeki İki Görevliye Soruşturma

(İSTANBUL)- İstanbul Adliyesi’nde görevli bazı savcı ve hakimlerin taşınması için tahsis ettiği araca sahte imza, kaşe ve mühür kullanarak yetki belgesi hazırladığı öne sürülen Şişli Belediyesi’ndeki iki görevli hakkında soruşturma başlatıldı. Şişli Belediyesi, yapılan tahkikat sonucunda personelin iş akdinin sonlandırdığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da “resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlarından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Soruşturma Başlatıldı

Bazı basın yayın organlarında ve dijital mecralarda, belediyede çalışan iki ulaştırma görevlisinin, Şişli Belediyesi’nin, İstanbul Adliyesi’nde görevli bazı savcı ve hakimlerin taşınması için tahsis ettiği araca sahte imza, kaşe ve mühür kullanarak yetki belgesi hazırladıkları öne sürüldü. İddialar üzerine önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Şişli Belediyesi açıklama yaptı. Başsavcılık açıklamasında, iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Şişli Belediyesi’nden Açıklama

Konuya ilişkin Şişli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

“Bazı basın yayın organlarında ve dijital mecralarda yer alan ‘Şişli Belediyesi’nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Skandalı’ başlıklı paylaşım ve haberler üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 

Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan personeller ile ilgili söz konusu olay, 29 Ağustos 2024 tarihinde belediyemizce tespit edilmiş olup; idari tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Belediyemizce iş kanununa göre titizlikle ve hassasiyetle yürütülen tahkikatın ardından bahse konu olayda sorumluluğu bulunan personelin iş akdi feshedilmiştir. Ayrıca şahıs hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER