20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

AABK, Malatya Akçadağ’da Ekmek Fırını Kurulmasına Destek Verdi

(KÖLN) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) ve AABK’ya bağlı TerraTec, Almanya’da örgütlü Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) ve Aktion Deutschland Hilft adlı yardım kuruluşu ile birlikte Malatya’nın Akçadağ ilçesi Ören Köyü’nde Depremzedeler için bir ekmek fırını fabrikası kurdu.

6 Şubat 2023’de üç bölgeyi ve 11 ili kapsayan büyük depremin üzerinden 1,5 yılı aşkın bir sürenin geçmesine rağmen, yaraların hâlâ sarılamaması bölgede yaşamak zorunda kalan depremzedelerin ihtiyaç ve sıkıntılarını gözler önüne seriyor.

AABK, Deprem Bölgesindeki Yardımlarına Devam Ediyor

Depremin hemen ertesi bölgedeki her türlü ihtiyacı karşılamak için harekete geçen ve kısa sürede de bunu başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki Cemevleri ve Federasyonları ile sağlayan AABK yardımlarını sürdürmeye devam ediyor.

AABK, Cemevlerinin bağışladığı lokmalarıyla bir nebze de olsa yaraları sarma adına deprem bölgesinde depremzedelerin adeta Hızır’ı oldu. Lokmalarını, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan ulaştıran AABK, bugün de Malatya’nın Akçadağ ilçesi Ören Köyü’nde, Akçadağ ve Doğanşehir ilçeleri ve köylerinin ihtiyacını karşılayacak ekmek fırını fabrikasının açılışını yaptı. AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreteri Ufuk Çakır’ın katıldığı ve konuşmalarını yaptıkları açılış sonrası AABK resmi sosyal medya hesabından “Dayanışma Yaşatır” başlıklı bir açıklamada bulundu.

AABK’dan Yapılan Açıklamanın Tam Metni

“Dayanışma Yaşatır” başlığıyla sunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“AABK, 6 Şubat depreminin hemen ardından başlattığı yardım çalışmalarına kesintisiz olarak devam ediyor.

Özellikle deprem bölgelerinde yaşayan canlarımızın, yerlerinden yurtlarından ve topraklarından ayrılmak zorunda kalmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için kalıcı projelere imza atıyoruz. Bu doğrultuda, kurumumuz TerraTec, DİDF ve Aktion Deutschland Hilft gibi yardım kuruluşlarıyla iş birliği yaparak, Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Köyü’nde bir ekmek fırını fabrikası inşa etti.

Akçadağ ve Doğanşehir ilçeleri ile çevre köylerin ekmek ihtiyacını karşılayacak olan yeni ekmek fırın fabrikasının açılması, bölge halkı için büyük bir önem arz ediyor. Böylece, bu gibi istihdam sağlayan projelerle köylerden göçün önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kurumumuz adına açılış törenine, Konfederasyonumuzun Eşit Başkanı Hüseyin Mat ve AABF Genel Sekreteri Ufuk Çakır katılım gösterdi.

Bu projeye destek veren, lokmalarıyla bu imkanı sağlayan ve mağdur canlarımıza Hızır gibi yetişen tüm canlara teşekkür ediyoruz.

Verilen lokmalar hakikat kapısına yazılsın.

Aşk ile.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER