19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Tutuklu Salim Güran’ın Yoğun Telefon Trafiği: Ortaklar Aramış

(DİYARBAKIR) – Kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere kenarında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Son günlerde hedef gösterilen gazeteci Ferit Demir, Halk TV’de Serhan Asker’in yayınına katılarak Tavşantepe köyü muhtarı ve Narin’in amcası Salim Güran‘ın olaydan sonraki yoğun telefon trafiğini anlattı. “Aslında düğüm çözüldü” diyen Demir, Salim Güran’ın cinayetin izini kaybettirmek için kendisine birçok ortak yaptığını söyledi.

Salim Güran ile İlgili Çarpıcı Detay

Gazeteci Ferit Demir, Narin Güran cinayetinde başından beri şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı amca Salim Güran ile ilgili yeni detaylar ortaya koydu. Demir, telefona geri getirilen kayıtlarla ilgili şunları söyledi:

“O ses kayıtları, telefondaki mesajlar telefondan geri getirilen o kayıtlar Narin’in kaybolduğu o zaman diliminden sonra Salim Güran’ın telefonunda inanılmaz bir trafik var. Bir saniye telefon durmamış. Çok akrabasını aramış. Abisini, kardeşini, yeğenini , kuzenini.”

Çözülmeyen Tek Nokta Var, Amca Güran’ın Neden Katlettiği

Salim Güran’ın “Narin’in izini nasıl kaybederim, nasıl ortaya çıkarmam?” amacıyla cinayetin izini kaybettirmek için kendisine birçok ortak yaptığını ifade eden Demir, “Aslında cinayetin sırrı çözüldü” söyleminde bulundu. Demir, “Çözülmeyen bir tek nokta var. O da Narin’i neden katlettiği, Narin neye şahit oldu? O var ama onunda en kısa zamanda çözüleceğini düşünüyorum.” ifadelerini kaydetti.

Baba Arif Güran Canlı Yayında Ferit Demir’in İsmini Vermişti

Öte yandan dün (13 Eylül) serbest bırakıldıktan sonra CNN Türk ekranlarına çıkan baba Arif Güran, bölgede birçok basın mensubu bulunmasına rağmen gazeteci Ferit Demir’in adını anarak suçlamada bulunmuştu. “Köyün iki kilometre 5 kilometre dışında röportaj yapıp bizi kötülüyor, biz de insanız” demişti.

Sosyal Medyada Baba Güran’a Tepkiler Geldi

Bu açıklamanın ardından sosyal medya üzerinden sanatçılar ve avukatlar dahil birçok kişiden gazeteci Ferit Demir’i destekleyen paylaşımlar geldi.

Ankara Baro üyesi avukat Cemil Çiçek, Ferit Demir’in canlı yayında Narin’in babası tarafından hedef gösterilmesiyle ilgili şunları yazdı:

“Şu videoya bakın. Baba Arif Güran muhalif gazetecileri resmen hedef gösteriyor. Gazeteci Ferit Demir tabiki eleştirilebilir. Fakat böyle sabah akşam A Haber gibi kanalları dolaşarak Ferit Demir’i hedef göstermesi kabul edilemez. Kaldı ki muhalifler ve muhalif basın olmasaydı bugün kızın (Narin kızımız) belki de fail-i meçhule kurban gidecekti, dosya kapanacaktı. Böyle saçma sapan bir açıklama olamaz! Git acını yaşa, neden günlerce Narin’in bulunamadığını sorgula! Böyle birilerini hedef göstererek bir yere varamazsın!”

Gülben Ergen: Demir Kadar Ciğeri Yanan Kimseyi Görmedim

Sanatçı Gülben Ergen de gazeteci Demir’e destek vererek şunları yazdı:

“Ben bu adamdan başka ciğeri yanan, sesi çatlayan, içi çöken kimseyi görmedim.

Elbette bir çok haberci işini sapasağlam yapıyor ama sen başkasın.

Ciğerin baba çünkü.
Sonra habercisin.
Önce babasın sen.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER